Warszawa
Reklama

Jakim mięsem najłatwiej się zatruć? Zobacz STATYSTYKI

25 kwietnia 2013, 01:49
Badania na ten temat przeprowadzili Amerykanie, a dokładnie organizacja Centrum dla Nauki w Interesie Publicznym (Center for Science in the Public Interest, w skrócie: CSPI). Sprawdziła ona liczbę zatruć z powodu spożycia konkretnego rodzaju mięsa, badania prowadząc na przestrzeni 12 lat, od 1998 do 2910 roku – podaje serwis BusinessInsider.com
Badania na ten temat przeprowadzili Amerykanie, a dokładnie organizacja Centrum dla Nauki w Interesie Publicznym (Center for Science in the Public Interest, w skrócie: CSPI). Sprawdziła ona liczbę zatruć z powodu spożycia konkretnego rodzaju mięsa, badania prowadząc na przestrzeni 12 lat, od 1998 do 2910 roku – podaje serwis BusinessInsider.com / Shutterstock
Przeterminowane, mielone z podejrzanymi domieszkami, czasem odświeżane - takie mięso wcale nie jest trudno kupić. Kurczak, wołowina, wieprzowina... Zobacz, którym przytruwamy się najczęściej.

Powiązane

Reklama
Reklama
Zapisz się na newsletter
Najważniejsze wydarzenia polityczne i społeczne, istotne wiadomości kulturalne, najlepsza rozrywka, pomocne porady i najświeższa prognoza pogody. To wszystko i wiele więcej znajdziesz w newsletterze Dziennik.pl. Trzymamy rękę na pulsie Polski i świata. Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco!
Zaznacz wymagane zgody
loading
Zapisując się na newsletter wyrażasz zgodę na otrzymywanie treści reklam również podmiotów trzecich
Administratorem danych osobowych jest INFOR PL S.A. Dane są przetwarzane w celu wysyłki newslettera. Po więcej informacji kliknij tutaj.
success

Potwierdź zapis

Sprawdź maila, żeby potwierdzić swój zapis na newsletter. Jeśli nie widzisz wiadomości, sprawdź folder SPAM w swojej skrzynce.

failure

Coś poszło nie tak

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama