Wiosną powinniśmy zmienić nasz jadłospis. Żeby pozbyć się zbędnych zimowych kilogramów warto zacząć od talerza. Warzywa i owoce pozwolą na dostarczenie organizmowi witamin, a pogoda zachęca do aktywności fizycznej. Przy odrobinie silnej woli łatwo można zrzucić kilka kilogramów.

Reklama

Jak mówi dietetyk Karolina Biedrzycka, wiosna powinna zacząć się od talerza. Po monotonnym jadłospisie trzeba sięgnąć po nowalijki, które mają dużo witamin i będą odpowiednim "koktajlem" odżywczym dla naszego organizmu.

Warto zacząć od szczypiorku, rzodkiewki, sałaty, ogórków czy kiełków. Zmiana diety spowoduje pozytywną reakcje naszego organizmu i zaczniemy chudnąć dodaje Biedrzycka. Diety cud nie ma więc trzeba zmienić swoje nawyki żywieniowe. Regularne posiłki to podstawa zdrowego odżywiania. Warto pamiętać, że w drugiej połowie dnia nie powinniśmy jeść kalorycznych posiłków dodaje dietetyk. Najlepiej jest jeść 5 razy dziennie. Owoce i warzywa pozytywnie wpłyną na skórę, która stanie się bardziej nawilżona.

Trwa ładowanie wpisu