• Owocowy deser z kwiatami jadalnymi
    1
    Jakie odmiany znajdują się w jej posiadaniu? Jakie mają właściwości prozdrowotne?
  • Warzywa
    1
    Czym jest metabolizm i jak go przyspieszyć? Picie kawy to dobry pomysł?
  • Ogórki
    1
    8
    W insulinooporności dochodzi do zmniejszenia wrażliwości tkanek organizmu na insulinę mimo jej prawidłowego lub podwyższonego poziomu we krwi. Jednym z elementów leczenia insulinooporności jest stosowanie odpowiedniej diety. Co zatem mogą jeść, a czego nie powinny osoby z tym zaburzeniem?
  • Natka pietruszki
    1
    2
    Znana wszystkim witamina C słynie ze wspomagania odporności organizmu, dlatego nie możemy zapominać o niej w naszej codziennej, jesienno-zimowej diecie. Czy wiedzieliście, że wcale nie ma jej najwięcej w cytrynie i nie ma ona nic wspólnego z kwaśnym smakiem owoców? Sprawdźcie, które produkty mają jej najwięcej i… korzystajcie z jej dobrodziejstwa!
  • Ocet jabłkowy
    18
    13
    Wiele osób ma go w swojej kuchni, nie zdając sobie nawet sprawy z jego prozdrowotnych właściwości. Tymczasem ocet jabłkowy to prawdziwie naturalny lek i wbrew temu, co się powszechnie uważa, nie tylko pomaga utrzymać prawidłową wagę. Zobacz, dlaczego warto sięgać po ocet z jabłek jak najczęściej.
  • Poranna kawa
    3
    8
    Wciąż pokutuje przekonanie, że kawa jest niezdrową używką. Tymczasem z badań wynika, że kawa, spożywana z umiarkowaniem, może oznaczać wiele korzyści dla zdrowia – przyznaje dietetyk medyczny Sandra Ataniel.
  • Kobieta trzyma filiżankę
    1
    19
    Wciąż pokutuje przekonanie, że kawa jest niezdrową używką. Tymczasem z badań wynika, że kawa, spożywana z umiarkowaniem, może oznaczać wiele korzyści dla zdrowia – mówi dietetyk medyczny Sandra Ataniel.
  • Cenna witamina C
    2
    Kiedy za oknem siąpi i wieje, warto sięgnąć po produkty, które zapewnią nam odpowiednią dawkę witaminy C. To najprostszy sposób na wzmocnienie organizmu w walce z jesienną niepogodą.
  • Grzyby marynowane
    2
    Wczesna jesień to czas leśnych wędrówek, spacerów i bardzo popularnego w Polsce grzybobrania. Nic dziwnego – grzyby podnoszą i uszlachetniają walory smakowe zup, sosów i świątecznych dań. To prawdziwa uczta dla podniebienia, ale w pełni bezpieczna tylko dla tych, którzy się na grzybach znają. Spożycie trujących okazów w najlepszym wypadku może się skończyć poważnymi problemami żołądkowymi, a w najgorszym – nawet śmiercią.
  • Pizza
    7
    16
    Czy kawałek pizzy ma więcej wartości odżywczych od płatków śniadaniowych?
  • Kobieta pijąca wodę
    2
    3
    Wystarczy, że nawodnienie naszego organizmu zmniejszy się o 1-2 proc., by doszło do obniżenia wydolności fizycznej – mówili eksperci podczas konferencji prasowej w Warszawie.
  • Aronia
    2
    Aronia to prawdziwy skarb. Jest niedroga, łatwo dostępna, a ma cały wachlarz właściwości prozdrowotnych: obniża ciśnienie, poziom cholesterolu i poziom cukru we krwi. Z owoców aronii można przygotować soki, dżemy czy powidła. O tych cudownych owocach opowiedziały w "Dzień Dobry TVN" prof. Iwona Wawer i Agnieszka Cegielska.
  • Doda, Emil Stępień

    Doda odpiera zarzuty wobec jej męża: To próba zdyskredytowania go i podważenia jego wiarygodności

  • Kayah

    Kayah cieszy się z wyniku wyborów: Koniec języka nienawiści. Znów wierzę w człowieka

  • Beata Tadla w programie "Taniec z gwiazdami"

    Beata Tadla: Połowa naszego społeczeństwa kompletnie nie rozumie, czym jest udział w wyborach

Zobacz więcej