Oto składniki, których potrzebujesz:
Reklama
piwo
korzeń imbiru
łyżka miodu
goździki
cynamon
kardamon
laska wanilii
Przygotowanie:
Piwo wlewamy do garnuszka i podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy starty imbir i wkładamy laskę wanilii. Kiedy zacznie wrzeć, wsypujemy przyprawy: cynamon, kardamon i goździki. Gotujemy około 5 minut na małym ogniu, aż grzaniec nabierze intensywnego smaku za sprawą imbiru. Na koniec dodajemy miód.
Komentarze(2)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarszeZaparzyć herbatę w ½ l wody, dodać sok z cytryn i pomarańczy, podgrzać do wrzenia, dosłodzić cukrem do smaku. Do każdej szklanki lub filiżanki włożyć plasterek pomarańczy. Serwować na gorąco.
DO WRZENIA ! NIE WOLNO ! NISZCZY WŁAŚCIWOŚCI PIWA ! TAK SAMO
Z GRZANYM WINEM .