Reklama
Reklama
Reklama

Szokujące ZDJĘCIA. Rany zrobione ze... słodyczy. Kampania przeciwko cukrzycy trafia do wyobraźni

30 marca 2016, 23:00
"SŁODYCZ ZABIJA". KAMPANIA PRZECIWKO CUKRZYCY
"SŁODYCZ ZABIJA". KAMPANIA PRZECIWKO CUKRZYCY / Media
Czy cukier może być groźny? Trafiająca do wyobraźni kampania informacyjna przygotowana przez Tajlandzkie Stowarzyszenie Diabetyków otwiera oczy na problem, z którym często zmagają się chorzy na cukrzycę. Zaprezentowane na plakatach trudno gojące się rany w rzeczywistości wykonane są z najlepszych delicji - ciast, słodkich sosów i smakowitych gęstych polew. Efekt szokuje, ale jednocześnie robi ogromne wrażenie...

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Reklama
Reklama
Tematy:
cukrzyca cukier słodycze rany diabetyk trudno gojące się rany diabetycy poziom cukru cukrzyk insulina
Reklama

Komentarze (5)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów .
  • ...
    2016-05-15 12:18
    Szkoda słodyczy na tą bzdurę. Niedługo może mamy sałatką samą się żywić skoro wszystko złe?
    0
    zgłoś
  • autor
    2016-04-06 20:01
    Ciekawa kampania, tytuł znowu jak ze szmatławca.
    1
    zgłoś
  • Konsumnet
    2016-04-01 10:55
    Problemem nie jest to , że sobie słodzimy herbatę czy kawę lecz to ile cukru "walą" producenci do różnych produktów. Przykład z ostatniego zakupu. Żona kupiła sok marchwiowy 1 litrowy - sprawdzam skład, a tam jest w 100 ml soku UWAGA - aż 8.4 g zwykłego cukru - to są prawie 2 ŁYŻKI cukru. A na jeden raz nie wypijamy 100 ml soku tylko szklankę ( ok 250 ml) , czyli z 1 szklanką soku aplikujemy sobie aż 5 ŁYŻEK cukru. To jest dzienna norma zalecana obecnie prze WHO. Nie wspomnę już o tym , ze sama marchew zawiera dużo węglowodanów. Jeśli zaczynam tak dzień, to katastrofa murowana, bo w ciągu dnia czekają na nas liczne inne produkty , które nie powinny zawierać cukru, a jednak zawierają - "marketingowcy" już dawno odkryli , że ludzie nieświadomie wybierają produkty , które są słodzone i nie ma znaczenia czy to mięso, sosy , czy soki. Wniosek, czytajcie składy i nie kupujcie produktów , które normalnie nie powinny mieć cukru, a mają. Wówczas słodzić sobie kawę i herbatę można bez obawy. Nie poruszam już innego problemu , czym słodzą ( np. syropem glukozowo-fruktozowym) i takich śmieci jak napoje gazowane, w których króluje coca-cola - tam upakowanie ilości cukru w 100 ml to mistrzostwo świata.
    2
    pokażukryj odpowiedzi (2)
    zgłoś
Reklama

Zobacz więcej

Reklama