Dieta dla przyszłych rodziców. To warto jeść!
1 Nasiona roślin strączkowych (groch, soja, soczewica, ciecierzyca), bo są bogate w cenne białka i składniki mineralne

Shutterstock
2 Ryby morskie, gdyż obfitują w białko i dobroczynne tłuszcze omega3

Shutterstock
3 Produkty pełnoziarniste, tj. kasze, płatki zbożowe, pieczywo, bo zawierają składniki mineralne (cynk, selen) i wiele witamin. Zawierają one także spore ilości błonnika, co pozwala stopniowo uwalniać glukozę do krwi i hamuje ataki głodu

Shutterstock
4 Pełnotłusty nabiał – jest źródło białka

Shutterstock
5 Warzywa, bo zawierają bezcenne witaminy

Shutterstock
6 Należy wybierać zdrowe tłuszcze pochodzące z oliwy z oliwek, awokado, oleju rzepakowego czy migdałów

Shutterstock
7 Należy również jeść regularnie, cztery do pięciu posiłków dziennie. Taki sposób odżywiania zapewnia odpowiednią ilość antyoksydantów, witamin i składników mineralnych, przyspiesza przemianę materii, prawidłowo odżywia organizm, pozwala zachować prawidłową masę ciała oraz produkcję nowych komórek całego organizmu

Shutterstock
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
Komentarze(3)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarszeKażdy "je" (konsumuje) na co ma "ochotę" i zasobność "kieszeni".
Kto "dopłaci" do żywności - starającym się o dziecko.
Dobre rady, dla "gromady".
Radą się nie "najesz", tylko dostaniesz "smaku" (lub "wrzodów" żołądka).