Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Walczą z rakiem, chronią mózg. Warto jeść buraki!

28 sierpnia 2016, 23:31
Zawierają kwas foliowy, witaminę C i sporo żelaza, wapnia, magnezu oraz potasu. Dietetycy zachęcają do tego, by piec buraki w skórce (obrać ją dopiero przed spożyciem) albo gotować w zupie, bo wtedy tracą najmniej składników odżywczych
Zawierają kwas foliowy, witaminę C i sporo żelaza, wapnia, magnezu oraz potasu. Dietetycy zachęcają do tego, by piec buraki w skórce (obrać ją dopiero przed spożyciem) albo gotować w zupie, bo wtedy tracą najmniej składników odżywczych / Shutterstock
Choć są bardzo popularne w polskiej kuchni, rzadko mówimy o ich zaletach. Amatorzy ich słodkawego smaku zyskują naprawdę bardzo wiele. Poznaj prozdrowotne właściwości buraków.

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama