Reklama

Reklama

Reklama
Warszawa

Reklama

Reklama

Walczą z rakiem, chronią mózg. Warto jeść buraki!

28 sierpnia 2016, 23:31
Zawierają kwas foliowy, witaminę C i sporo żelaza, wapnia, magnezu oraz potasu. Dietetycy zachęcają do tego, by piec buraki w skórce (obrać ją dopiero przed spożyciem) albo gotować w zupie, bo wtedy tracą najmniej składników odżywczych
Zawierają kwas foliowy, witaminę C i sporo żelaza, wapnia, magnezu oraz potasu. Dietetycy zachęcają do tego, by piec buraki w skórce (obrać ją dopiero przed spożyciem) albo gotować w zupie, bo wtedy tracą najmniej składników odżywczych / Shutterstock
Choć są bardzo popularne w polskiej kuchni, rzadko mówimy o ich zaletach. Amatorzy ich słodkawego smaku zyskują naprawdę bardzo wiele. Poznaj prozdrowotne właściwości buraków.

Powiązane

Reklama
Reklama
Czy ten artykuł był przydatny?
tak
nie
Dziękujemy za powiadomienie
Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania w tym artykule, powiedz jak możemy to poprawić.
UWAGA: Ten formularz nie służy wysyłaniu zgłoszeń . Wykorzystamy go aby poprawić artykuł.
Jeśli masz dodatkowe pytania prosimy o kontakt
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama