Reklama

Reklama

Reklama
Warszawa

Reklama

Reklama

Niezdrowy sok, zdrowe masło? Codzienna dieta pod lupą naukowców

16 lutego 2015, 00:06
Według nowych badań, których wyniki były publikowane na łamach "British Medical Journal", masło, śmietana i jogurt o dużej zawartości tłuszczu nie szkodzą, a wręcz przeciwnie - wpływają na zdrowie serca, zmniejszają ryzyko cukrzycy typu 2, a nawet zapobiegają otyłości. Ważne jest, aby jeść te produkty w umiarkowanej ilości. Jak przekonują eksperci, to węglowodany, a nie tłuszcze są głównymi winowajcami epidemii otyłości
Według nowych badań, których wyniki były publikowane na łamach "British Medical Journal", masło, śmietana i jogurt o dużej zawartości tłuszczu nie szkodzą, a wręcz przeciwnie - wpływają na zdrowie serca, zmniejszają ryzyko cukrzycy typu 2, a nawet zapobiegają otyłości. Ważne jest, aby jeść te produkty w umiarkowanej ilości. Jak przekonują eksperci, to węglowodany, a nie tłuszcze są głównymi winowajcami epidemii otyłości / Shutterstock
Lepiej wypić pełnotłuste mleko zamiast produktu typu light? Czy jedzenie dużej ilości jajek naprawdę szkodzi? I jak to jest z piciem wina oraz kawy - czy aby rzeczywiście te napoje służą zdrowiu?

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama