Reklama

Reklama

Reklama
Warszawa

Reklama

Reklama

Chroni przed rakiem, odchudza. Zalety kukurydzy

15 marca 2014, 22:22
Doceniają ją alergicy, uczuleni na gluten, którzy nie mogą jeść produktów z mąki pszennej. Złociste kolby zawierają ok. 70 proc. skrobi, ok. 14 proc. białka i ok. 8 proc. tłuszczu. W ziarnach znajduje się wiele witamin i mikroelementów
Doceniają ją alergicy, uczuleni na gluten, którzy nie mogą jeść produktów z mąki pszennej. Złociste kolby zawierają ok. 70 proc. skrobi, ok. 14 proc. białka i ok. 8 proc. tłuszczu. W ziarnach znajduje się wiele witamin i mikroelementów / Shutterstock
Jest pyszna, pożywna i sycąca. Warto więc po nią sięgać, zwłaszcza że ma wiele korzyści dla zdrowia. Wypunktowaliśmy niektóre z nich.

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama