Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Chroni przed rakiem, odchudza. Zalety kukurydzy

15 marca 2014, 22:22
Doceniają ją alergicy, uczuleni na gluten, którzy nie mogą jeść produktów z mąki pszennej. Złociste kolby zawierają ok. 70 proc. skrobi, ok. 14 proc. białka i ok. 8 proc. tłuszczu. W ziarnach znajduje się wiele witamin i mikroelementów
Doceniają ją alergicy, uczuleni na gluten, którzy nie mogą jeść produktów z mąki pszennej. Złociste kolby zawierają ok. 70 proc. skrobi, ok. 14 proc. białka i ok. 8 proc. tłuszczu. W ziarnach znajduje się wiele witamin i mikroelementów / Shutterstock
Jest pyszna, pożywna i sycąca. Warto więc po nią sięgać, zwłaszcza że ma wiele korzyści dla zdrowia. Wypunktowaliśmy niektóre z nich.
Reklama
Reklama
Tematy:
dieta kukurydza odżywianie zdrowie

Powiązane

Reklama

Komentarze(12)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz -zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
  • Marek
    2014-03-16 15:34:27
    A ja slyszalem ze my za bardzo kukurydzy nie trawimy.
    0
  • emerytka
    2014-03-16 10:17:45
    Najbardziej wypełniony chemią produkt, nie jeść. Trzeba również uważać na dodatek do innych produktów. Przecież do pasz dla zwierząt też jest dodawane to świństwo, a my faszerowani jesteśmy w każdym produkcie GMO. Zobaczcie tą reklamę o jajkach gdzie wyraźnie informują, że jajka bez GMO czyli cała reszta z GMO.
    2
  • waz
    2014-03-24 17:09:52
    jestem na diecie przygotowanej przez dietetyka (indywidualnie dla mnie) zero kukurydzy . poprzednio dieta córki też zero kukurydzy (-17 kg :) ). ma wiele zalet ale na pewno nie odchudza!!!
    0
  • alababa
    2014-04-03 11:02:48
    Kukurydza I soja to dwa najbardziej GMO produkty zywnosciowe. Wlasciwie sa juz tak zarazone, ze wystepuja wylacznie w formie GMO. Czyli przeciwnie, nie masz raka? To jak chcesz miec, jedz kukurydze I popijaj soya.
    0
  • prawda
    2014-03-16 00:37:47
    zwlaszcz ta GMO powstaja guzy u szczurow po zjedzeniu
    0
  • lalosha
    2014-03-16 04:18:17
    Ale z was oszusty. Za takie informacje powinno sie karac. Ogolnie wiadomo przeciez. ze dzis kukurydza jeat prawie wylacznie GMO czyli powoduje raka, a nie przeciwdziala zachorowaniom na raka. Razem z soja sa uwazane za najbardziej genetycznie zepsute uprawy. A ten tu o tym, ze kukurydza chroni .
    0
  • Jackwar
    2014-03-16 07:08:33
    Oczywiście , nie powinniśmy jadać tego świństwa .
    0
  • dick
    2014-03-16 08:12:47
    Wedlug najnowszych badań najsilniejsze dzialanie antyrakowe mają odmiany GMO
    0
  • baba
    2014-03-16 11:39:02
    Tak jeśli to nie jest kukurydza GMO, a przeważnie jest.
    0
  • Krystyna
    2014-03-16 15:02:12
    Bzdury. Gdyby nasiona kukurydzy miały 14 % białka /czyli więcej niż pszenica/ byłaby znakomitą, wyłączną paszą dla bydła opasowego i mlecznego. Tak nie jest. W ziarnie kukurydzy jest kilka % białka i jeszcze mniej tłuszczu. Ja używam kukurydzy sporadycznie tylko do sałatek jako jeden ze składników. Mnie ten artykuł nie przekona do spożywania kukurydzy na szersza skalę.
    0
  • medyk
    2014-03-16 16:19:04
    jak chroni przed rakiem powoduje raka bo jest modyfikowana genetycznie nie róbcie ludziom wody z mozgu
    0
  • TM
    2014-03-16 17:49:55
    Wszystko się zgadza ALE to musi być kukurydza naturalna a nie GMO bo ta tylko truje ale o tym już nikt nie napisał, ciekawe dlaczego to przemilczano?
    0
Reklama

Zobacz więcej

Reklama