Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

To jedzenie powoduje raka? Czy aby na pewno?

7 marca 2019, 21:20
Dr Jonathan Schoenfeld z Harvard Medical School oraz John Ioannidis z Stanford University na łamach "American Journal of Clinical Nutrition" przekonują, że nie ma jednoznacznych dowodów na to, że żywność może powodować raka - informuje "The Guardian"
Dr Jonathan Schoenfeld z Harvard Medical School oraz John Ioannidis z Stanford University na łamach "American Journal of Clinical Nutrition" przekonują, że nie ma jednoznacznych dowodów na to, że żywność może powodować raka - informuje "The Guardian" / Shutterstock
Zewsząd słyszymy, że warto unikać niektórych produktów spożywczych, bo są rakotwórcze. Naukowcy nie żałują nam doniesień o jedzeniu, który powoduje nowotwory. Tym razem eksperci poddali w wątpliwość większość takich informacji. Zobacz.

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama