Reklama
Reklama
Warsaw
Reklama

Gryczana, jaglana, kuskus... która KASZA dla ciebie najlepsza? Przegląd

2 września 2018, 21:55
Kasze posiadają wysoką wartość odżywczą. Najwięcej cennych składników – białka, witamin, mikro- i makroelementów znajduje się pod okrywą ziarna, dlatego najzdrowsza jest kasza z całego ziarna. Każdy gatunek kaszy obfituje w skrobię, która w organizmie rozkłada się na glukozę – energię niezbędną do pracy mózgu i innych organów.
Kasze posiadają wysoką wartość odżywczą. Najwięcej cennych składników – białka, witamin, mikro- i makroelementów znajduje się pod okrywą ziarna, dlatego najzdrowsza jest kasza z całego ziarna. Każdy gatunek kaszy obfituje w skrobię, która w organizmie rozkłada się na glukozę – energię niezbędną do pracy mózgu i innych organów. / Shutterstock
Kasza jest zdrowsza od ryżu, ziemniaków, makaronu. Dodatkowo, w zależności od gatunku, ma swoje właściwości lecznicze.

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama