Reklama

Reklama

Reklama
Warszawa

Reklama

Reklama

8 powodów, dla których warto jeść BATATY

16 października 2019, 17:14
Oprócz nazwy słodkie ziemniaki mają niewiele wspólnego z ziemniakami, które królują w naszej kuchni. Bataty pochodzą z Ameryki. Po ugotowaniu są miękkie i sypkie. Najlepiej smakują w zapiekankach lub zupie. Można z nich przygotować również ciasto i desery
Oprócz nazwy słodkie ziemniaki mają niewiele wspólnego z ziemniakami, które królują w naszej kuchni. Bataty pochodzą z Ameryki. Po ugotowaniu są miękkie i sypkie. Najlepiej smakują w zapiekankach lub zupie. Można z nich przygotować również ciasto i desery / Shutterstock
Słodkie ziemniaki, fachowo nazywane wilcami ziemniaczanymi, rzadko goszczą w polskiej kuchni. Szkoda. Obfitują w cenne składniki odżywcze i dostarczają masę zdrowia.

Powiązane

Reklama
Reklama
Czy ten artykuł był przydatny?
tak
nie
Dziękujemy za powiadomienie
Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania w tym artykule, powiedz jak możemy to poprawić.
UWAGA: Ten formularz nie służy wysyłaniu zgłoszeń . Wykorzystamy go aby poprawić artykuł.
Jeśli masz dodatkowe pytania prosimy o kontakt
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama