Reklama
Reklama
Warsaw
Reklama

8 powodów, dla których warto jeść BATATY

16 października 2019, 17:14
Oprócz nazwy słodkie ziemniaki mają niewiele wspólnego z ziemniakami, które królują w naszej kuchni. Bataty pochodzą z Ameryki. Po ugotowaniu są miękkie i sypkie. Najlepiej smakują w zapiekankach lub zupie. Można z nich przygotować również ciasto i desery
Oprócz nazwy słodkie ziemniaki mają niewiele wspólnego z ziemniakami, które królują w naszej kuchni. Bataty pochodzą z Ameryki. Po ugotowaniu są miękkie i sypkie. Najlepiej smakują w zapiekankach lub zupie. Można z nich przygotować również ciasto i desery / Shutterstock
Słodkie ziemniaki, fachowo nazywane wilcami ziemniaczanymi, rzadko goszczą w polskiej kuchni. Szkoda. Obfitują w cenne składniki odżywcze i dostarczają masę zdrowia.

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama