Warszawa
Reklama

8 powodów, dla których warto jeść BATATY

16 października 2019, 17:14
Oprócz nazwy słodkie ziemniaki mają niewiele wspólnego z ziemniakami, które królują w naszej kuchni. Bataty pochodzą z Ameryki. Po ugotowaniu są miękkie i sypkie. Najlepiej smakują w zapiekankach lub zupie. Można z nich przygotować również ciasto i desery
Oprócz nazwy słodkie ziemniaki mają niewiele wspólnego z ziemniakami, które królują w naszej kuchni. Bataty pochodzą z Ameryki. Po ugotowaniu są miękkie i sypkie. Najlepiej smakują w zapiekankach lub zupie. Można z nich przygotować również ciasto i desery / Shutterstock
Słodkie ziemniaki, fachowo nazywane wilcami ziemniaczanymi, rzadko goszczą w polskiej kuchni. Szkoda. Obfitują w cenne składniki odżywcze i dostarczają masę zdrowia.

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:

Powiązane

Reklama
Reklama
Reklama
Zobacz
Reklama