Warszawa
Reklama

5 powodów, dla których warto pić gorącą czekoladę

15 stycznia 2015, 00:53
Czekolada, zwłaszcza ta najciemniejsza, zawiera dużą ilość przeciwutleniaczy, które zwalczają wolne rodniki. Spożywana regularnie zapobiega chorobom serca, zwyrodnieniu plamki żółtej i przedwczesnemu starzeniu się, a nawet zmniejsza ryzyko zachorowania na raka. Serwis womanitely.com wypunktowuje dlaczego jeszcze warto pić czekoladę?
Czekolada, zwłaszcza ta najciemniejsza, zawiera dużą ilość przeciwutleniaczy, które zwalczają wolne rodniki. Spożywana regularnie zapobiega chorobom serca, zwyrodnieniu plamki żółtej i przedwczesnemu starzeniu się, a nawet zmniejsza ryzyko zachorowania na raka. Serwis womanitely.com wypunktowuje dlaczego jeszcze warto pić czekoladę? / Shutterstock
Sięgamy po nią częściej w chłodne dni, bo dobrze rozgrzewa organizm. Pijemy ją również na poprawę nastroju. A trzeba wiedzieć, że gorąca czekolada jest bardzo zdrowa. Zobacz, jakie ma prozdrowotne właściwości.

Powiązane

Reklama
Reklama
Zapisz się na newsletter
Najważniejsze wydarzenia polityczne i społeczne, istotne wiadomości kulturalne, najlepsza rozrywka, pomocne porady i najświeższa prognoza pogody. To wszystko i wiele więcej znajdziesz w newsletterze Dziennik.pl. Trzymamy rękę na pulsie Polski i świata. Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco!
Zaznacz wymagane zgody
loading
Zapisując się na newsletter wyrażasz zgodę na otrzymywanie treści reklam również podmiotów trzecich
Administratorem danych osobowych jest INFOR PL S.A. Dane są przetwarzane w celu wysyłki newslettera. Po więcej informacji kliknij tutaj.
success

Potwierdź zapis

Sprawdź maila, żeby potwierdzić swój zapis na newsletter. Jeśli nie widzisz wiadomości, sprawdź folder SPAM w swojej skrzynce.

failure

Coś poszło nie tak

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama