Warszawa
Reklama

Poseł Niesiołowski miał rację. Warto jeść szczaw

11 marca 2013, 22:41
Rośnie dziko na łąkach i w zaroślach. Ale jest też odmiana uprawna szczawiu. Można jeść go od razu po zerwaniu. Wtedy jest najsmaczniejszy - ma orzeźwiający, kwaskowaty smak
Rośnie dziko na łąkach i w zaroślach. Ale jest też odmiana uprawna szczawiu. Można jeść go od razu po zerwaniu. Wtedy jest najsmaczniejszy - ma orzeźwiający, kwaskowaty smak / Shutterstock
Stefan Niesiołowski słowami o jedzeniu szczawiu rozpętał burzę w mediach i ściągnął na siebie gromy. Postanowiliśmy sprawdzić, co kryje się w listkach, którymi jako dziecko zajadał się poseł PO. Czy szczaw jest pożywny i zdrowy?

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama
Zapisz się na newsletter
Najważniejsze wydarzenia polityczne i społeczne, istotne wiadomości kulturalne, najlepsza rozrywka, pomocne porady i najświeższa prognoza pogody. To wszystko i wiele więcej znajdziesz w newsletterze Dziennik.pl. Trzymamy rękę na pulsie Polski i świata. Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco!
Zaznacz wymagane zgody
loading
Zapisując się na newsletter wyrażasz zgodę na otrzymywanie treści reklam również podmiotów trzecich
Administratorem danych osobowych jest INFOR PL S.A. Dane są przetwarzane w celu wysyłki newslettera. Po więcej informacji kliknij tutaj.
success

Potwierdź zapis

Sprawdź maila, żeby potwierdzić swój zapis na newsletter. Jeśli nie widzisz wiadomości, sprawdź folder SPAM w swojej skrzynce.

failure

Coś poszło nie tak

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama