Reklama
Reklama
Reklama

Nie wyrzucaj skórki! Jest bardzo zdrowa

Skórka cytrynowa doceniana jest w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. Tymczasem my sami często wyrzucamy ją, zamiast dodać do napojów czy potraw. Szkoda. Zobacz, jak bardzo jest zdrowa.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Reklama
Reklama
Tematy:
cytryna witaminy skórka cytryny jeść skórkę cytryny skórka cytrynowa dieta
Reklama

Komentarze (20)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów .
  • nina
    2014-02-22 21:47
    najlepiej wymyc w wodzie z octem jablkowym a nastepnie w wodzie z soda oczyszczona ..
    1
    zgłoś
  • autor
    2014-01-07 09:14
    szkoda ze nie podajecie jak ja myć i co dalej!! ja wiem, ale nie powiem!!!
    2
    zgłoś
  • WB
    2014-01-06 14:22
    .. zwłaszcza po kuracji pestycydowej kolesi z MONSANTO (N.W.O.)

    /
    1
    zgłoś
  • lab
    2014-01-06 14:11
    Wyrzucajcie skórki cytryn bo są nasycone chemią konserwującą !!!
    3
    zgłoś
  • krotończyk
    2014-01-06 14:06
    jest zdrowa zwłaszcza spryskana chemią do kogo ta gadka
    0
    zgłoś
  • Gość
    2013-03-12 09:31
    Fajny deser: inews.com.pl/WordPress3/pyszny-deser-z-mrozonych-cytryn
    0
    zgłoś
  • Ale bzdury
    2013-03-12 08:00
    Skórka cytryny jest zdrowa
    Ma działanie antynowotworowe, bo zabija komórki rakowe


    Jeżeli tak to dziwne ,że choroby nowotworowe uważane są za nieuleczalne, bo wystarczyłaby herbatka z cyranką.
    1
    pokażukryj odpowiedzi (1)
    zgłoś
  • Jerry
    2013-03-12 06:23
    A nie tak dawno czytałem w internecie że cytrusy należy dobrze umyć i obierać w rękawiczkach chirurgicznych, bo skórka jet bardzo trująca
    2
    zgłoś
  • satyr
    2013-03-11 21:00
    Nie wyrzucaj "paznokci" po "obcięciu" - są bardzo zdrowe (zmielić w młynku)- mają wszystkie minerały (witaminy) wytworzone przez Twój "organizm" (ekologiczne).
    Po co "przepłacać" w aptece.
    0
    zgłoś
  • piksel
    2013-03-11 20:02
    Przecież skórka jest nasycona (przynajmniej powierzchniowo) szkodliwymi środkami roślin i konserwantami. Należy je co najmniej dokładnie zmyć lub cytrynę wyparzyć we wrzątku - co spowoduje rozpad większości tych zbawiennych witamin. Najzdrowiej chyba jednak nie jeść takiej skórki
    0
    zgłoś
  • M
    2013-03-11 17:23
    Czy autor pisząc takie i tym podobne artykuły mógłby doprecyzowywać wywoływanie przez siebie tematy ?
    Napisaliscie zalety skórki cytryny, których jest naprawdę sporo - i dobrze. Ale dlaczego nikt z Państwa niepokusił się już o to żeby napisać co nieco o tym jak taka skórkę spożytkować we własnym zakresie w kuchni ?
    Na pewno artykuł zyskałby więcej przychylności czytelników gdybyście podali jakieś przepisy i koniecznie - dogłębniejsze informacje na temat skórki i jej wpływu na organizm człowieka.
    Takim artykułem możecie przynieść wiecej szkód czytelnikowi aniżeli pożytku. Ktoś nieświadomy po przeczytaniu Waszego artykułu może postanowić zjadać codziennie skorkę wykorzystanej cytryny będąc przekonanym o jej zbawiennym wpływie na organizm, nie zachowując przy tym żadnych środków ostrożności - przecież takie osoby też są, a pisanie artykułów mających tak duża rzeszę odbiorców powinno chyba zobowiazywać do brania chociaż minimalnej odpowiedzialności za to co w tych artykułach zostanie przekazane.
    0
    zgłoś
  • sp
    2013-03-11 17:12
    Dziennikarze piszą o różnych sprawach, często bez pokrycia, bo im płacą za "poczytność". Udzielają rad, lansują swoje szumowiny (gwiazdy show business'u).
    Sami wyrokują co jest słuszne i najważniejsze.
    0
    zgłoś
  • lol
    2013-03-11 15:39
    Jesli to innowacyjny projekt na osczędnosć emerytalne to nalezy cześto spożywać tą skórke bez mycia żeby pozostały wartosci odzywcze.
    1
    zgłoś
  • jana
    2013-03-11 15:19
    podeslemy niesiolowskiemu za szczaw
    1
    zgłoś
  • medic-us
    2013-03-11 12:12
    Ponieważ plantacje cytryn w Polsce nie istnieją, a dostępne są tylko owoce skażone konserwantami, więc tekst poniżej powinien być skierowany do mieszkańców strefy klimatycznej, w której drzewa cytrusowe owocują.
    0
    zgłoś
  • Grażyna Jońska
    2013-03-11 11:11
    Autor miał na myśli cytrynę zerwaną z drzewa,czyli własne plantacje.
    Nie mógł polecać cytryn kupowanych a więc przesyconych trującymi konserwantami.
    0
    zgłoś
  • medic-us
    2013-03-11 09:43
    Szczególnie "zdrowa", bo nasycona konserwantami E-232 i E-233, czyli ortofenylofenolem i tiabendazolem, preparatami szkodliwymi dla zdrowia. Czy autor tej mylącej informacji zdaje sobie sprawę co pisze i czym to grozi nieświadomym czytelnikom?
    0
    zgłoś
  • kolo
    2013-03-11 08:08
    Zapomnieliscie - droga redakcjo - dodac, ze pomaga takze na wągra przy nosie i zwieksza odpornosc na bzdury telewizji TVN i Polsatu
    1
    zgłoś
  • Jerry
    2013-03-11 06:05
    A jak zmyć ten preparat którym jest pokryta cytryna? Czy jest szkodliwy?
    0
    zgłoś
Reklama

Zobacz więcej

Reklama