Warszawa
Reklama

Zastąpi pastę do zębów i kawę? Zalety oleju kokosowego

28 sierpnia 2015, 22:48
Badania dowodzą, że spożywanie oleju kokosowego (nadaje się do smarowania pieczywa, można zastąpić nim masło w ciastach) korzystnie wpływa na zdrowie. Między innymi poprawia kondycję serca, zwiększa tempo przemiany materii, zapobiega cukrzycy typu 2 i wzmacnia odporność
Badania dowodzą, że spożywanie oleju kokosowego (nadaje się do smarowania pieczywa, można zastąpić nim masło w ciastach) korzystnie wpływa na zdrowie. Między innymi poprawia kondycję serca, zwiększa tempo przemiany materii, zapobiega cukrzycy typu 2 i wzmacnia odporność / Shutterstock
Uważany jest za dobry tłuszcz nasycony, bo wspomaga zdrowie i urodę. Ma działanie antybakteryjne i antywirusowe, wzmacnia serce i chroni przed cukrzycą. A to dopiero początek listy zalet...

Powiązane

Reklama
Reklama
Zapisz się na newsletter
Najważniejsze wydarzenia polityczne i społeczne, istotne wiadomości kulturalne, najlepsza rozrywka, pomocne porady i najświeższa prognoza pogody. To wszystko i wiele więcej znajdziesz w newsletterze Dziennik.pl. Trzymamy rękę na pulsie Polski i świata. Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco!
Zaznacz wymagane zgody
loading
Zapisując się na newsletter wyrażasz zgodę na otrzymywanie treści reklam również podmiotów trzecich
Administratorem danych osobowych jest INFOR PL S.A. Dane są przetwarzane w celu wysyłki newslettera. Po więcej informacji kliknij tutaj.
success

Potwierdź zapis

Sprawdź maila, żeby potwierdzić swój zapis na newsletter. Jeśli nie widzisz wiadomości, sprawdź folder SPAM w swojej skrzynce.

failure

Coś poszło nie tak

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama