Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Nie tylko oliwa z oliwek. Zdrowe oleje

29 kwietnia 2015, 22:08
Warto wiedzieć, że tłuszcze nasycone są najbardziej stabilne i odporne na wysokie temperatury gotowania. Oleje wielonienasycone zazwyczaj szybko jełczeją, więc najlepiej spożywać je na surowo i przechowywać w lodówce. Jednonienasycone oleje, uważane za najzdrowsze dla serca, tj. oliwa z oliwek, są bardziej stabilne niż oleje wielonienasycone
Warto wiedzieć, że tłuszcze nasycone są najbardziej stabilne i odporne na wysokie temperatury gotowania. Oleje wielonienasycone zazwyczaj szybko jełczeją, więc najlepiej spożywać je na surowo i przechowywać w lodówce. Jednonienasycone oleje, uważane za najzdrowsze dla serca, tj. oliwa z oliwek, są bardziej stabilne niż oleje wielonienasycone / Shutterstock
Sklepowe półki uginają się pod naporem różnego rodzaju olejów. Obok popularnej oliwy z oliwek pojawiły się mniej znane oleje tj. kokosowy, konopny czy z pestek dyni. Który wybrać?

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama