Warszawa
Reklama

Nie tylko oliwa z oliwek. Zdrowe oleje

29 kwietnia 2015, 22:08
Warto wiedzieć, że tłuszcze nasycone są najbardziej stabilne i odporne na wysokie temperatury gotowania. Oleje wielonienasycone zazwyczaj szybko jełczeją, więc najlepiej spożywać je na surowo i przechowywać w lodówce. Jednonienasycone oleje, uważane za najzdrowsze dla serca, tj. oliwa z oliwek, są bardziej stabilne niż oleje wielonienasycone
Warto wiedzieć, że tłuszcze nasycone są najbardziej stabilne i odporne na wysokie temperatury gotowania. Oleje wielonienasycone zazwyczaj szybko jełczeją, więc najlepiej spożywać je na surowo i przechowywać w lodówce. Jednonienasycone oleje, uważane za najzdrowsze dla serca, tj. oliwa z oliwek, są bardziej stabilne niż oleje wielonienasycone / Shutterstock
Sklepowe półki uginają się pod naporem różnego rodzaju olejów. Obok popularnej oliwy z oliwek pojawiły się mniej znane oleje tj. kokosowy, konopny czy z pestek dyni. Który wybrać?

Powiązane

Reklama
Reklama
Zapisz się na newsletter
Najważniejsze wydarzenia polityczne i społeczne, istotne wiadomości kulturalne, najlepsza rozrywka, pomocne porady i najświeższa prognoza pogody. To wszystko i wiele więcej znajdziesz w newsletterze Dziennik.pl. Trzymamy rękę na pulsie Polski i świata. Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco!
Zaznacz wymagane zgody
loading
Zapisując się na newsletter wyrażasz zgodę na otrzymywanie treści reklam również podmiotów trzecich
Administratorem danych osobowych jest INFOR PL S.A. Dane są przetwarzane w celu wysyłki newslettera. Po więcej informacji kliknij tutaj.
success

Potwierdź zapis

Sprawdź maila, żeby potwierdzić swój zapis na newsletter. Jeśli nie widzisz wiadomości, sprawdź folder SPAM w swojej skrzynce.

failure

Coś poszło nie tak

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama