Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Nie tylko oliwa z oliwek. Zdrowe oleje

29 kwietnia 2015, 22:08
Warto wiedzieć, że tłuszcze nasycone są najbardziej stabilne i odporne na wysokie temperatury gotowania. Oleje wielonienasycone zazwyczaj szybko jełczeją, więc najlepiej spożywać je na surowo i przechowywać w lodówce. Jednonienasycone oleje, uważane za najzdrowsze dla serca, tj. oliwa z oliwek, są bardziej stabilne niż oleje wielonienasycone
Warto wiedzieć, że tłuszcze nasycone są najbardziej stabilne i odporne na wysokie temperatury gotowania. Oleje wielonienasycone zazwyczaj szybko jełczeją, więc najlepiej spożywać je na surowo i przechowywać w lodówce. Jednonienasycone oleje, uważane za najzdrowsze dla serca, tj. oliwa z oliwek, są bardziej stabilne niż oleje wielonienasycone / Shutterstock
Sklepowe półki uginają się pod naporem różnego rodzaju olejów. Obok popularnej oliwy z oliwek pojawiły się mniej znane oleje tj. kokosowy, konopny czy z pestek dyni. Który wybrać?
Reklama
Reklama
Tematy:
oliwa z oliwek tłuszcz dieta olej olej konopny smażyć olej lniany oliwa kwasy tłuszczowe olej kokosowy
Reklama

Komentarze (1)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów .
  • cyt
    2015-04-30 14:45
    Wybieram z pestek dyni, smakowity do salaty !
    0
    zgłoś
Reklama

Zobacz więcej

Reklama