gazetaprawna.pl
forsal.pl
INFOR.pl
INFORLEX.pl
DGP
ZdrowieGO.pl
Newsletter
Sklep
Szukaj
Wiadomości
Najnowsze
Polityka
Kraj
Świat
Opinie
Media
Nauka
Historia
Ciekawostki
Gospodarka
Aktualności
Emerytury
Finanse
Praca
Podatki
Auto
Aktualności
Automotive
Drogi
Premiery
Testy
Porady
Paliwo
Prawo
Jednoślady
Na wakacje
Życie gwiazd
Aktualności
Plotki
Telewizja
Wspomnienia
Hity internetu
Edukacja
Aktualności
Matura
Kobieta
Aktualności
Porady
Moda
Uroda
Emocje
Seks
Dziecko
Sport
Piłka nożna
Siatkówka
Sporty zimowe
Tenis
Sporty walki
Żużel
Kolarstwo
Lekkoatletyka
F1
Koszykówka
Nostalgia
Silver news
Wtedy się działo
Kultowe przeboje
Porady z tamtych lat
Kartka z kalendarza
Łamigłówki
Ogród
Gotowanie
Przepisy
Porady
Quizy
Zdrowie
Aktualności
Choroby
Porady
Profilaktyka
Diety
Psychologia
Dziecko
Podróże
Aktualności
Polska
Świat
Pogoda
Nieruchomości
Aktualności
Budowa i remont
Kupno i wynajem
Architektura i design
Ogród
Eureka! DGP
Film
Aktualności
Nowości VOD
Recenzje
Zwiastuny
Oscary
Kultura
Książki
Teatr
Sztuka
Technologia
Aktualności
Sprzęt
Internet
Muzyka
Aktualności
Koncerty
Recenzje
Zapowiedzi
Magia
Numerologia
Horoskopy
Kody rabatowe
Temu
Sinsay
Booking
Zalando lounge
Aliexpress
eObuwie
Notino
Allegro
Answear
Nike
Zdrowie
Aktualności
Choroby
Porady
Profilaktyka
Diety
Psychologia
Dziecko
...
Reklama
diety
Mikroflora bakteryjna może mieć wpływ na ryzyko zakażenia koronawirusem
21 listopada 2020, 19:00
Mikroflora bakteryjna ma ogromny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu, może nawet wpływać na ryzyko zakażenia koronawirusem. W czasie pandemii należy szczególnie o nią zadbać – przekonuje prof. Jacek Muszyński z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Co kryje nasza żywność? (Nie)zdrowe dodatki
15 listopada 2020, 20:42
Jakie dodatki możemy znaleźć w naszej żywności? Czy wszystkie są niezdrowe?
Ulubione przekąski dietetyków. Co wybierają? Skorzystaj z ich podpowiedzi!
10 listopada 2020, 15:18
Redakcja „Eat This, Not That!” zapytała kilkunastu dietetyków, co jest ich ulubioną przekąską.
Poziom witaminy D w organizmie kobiety w ciąży wpływa na IQ dziecka?
9 listopada 2020, 22:36
Poziom witaminy D w organizmie kobiety w ciąży wpływa na IQ dziecka? Witamina D jest kluczowym elementem w rozwoju mózgu płodu.
Talerz zdrowia zamiast piramidy żywienia. Nowe zalecenia dotyczące diety
5 listopada 2020, 21:28
Talerz zdrowia "pokazuje nam w praktyce, jak komponować każdy swój posiłek".
Reklama
Zdrowe jelita = silna odporność. Jaka dieta jest najlepsza?
3 listopada 2020, 10:01
Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy, jak ważną rolę w układzie odpornościowym odgrywają jelita. To właśnie w nich powstaje 80 proc. ciał odpornościowych, a liczne komórki nerwowe, których jest więcej tylko w mózgu, przekazują informacje o zagrożeniu do centrali, i motywują organizm do obrony. Warto wiedzieć, jak zdrową dietą wzmocnić organizm, co kluczowe zwłaszcza teraz - w sezonie infekcji.
Jak nie przytyć podczas przymusowego siedzenia w domu?
29 października 2020, 22:07
Jak nie przytyć w czasie narodowej kwarantanny? Oto kilka sposobów na to, aby nie porzucać zdrowego trybu życia podczas przymusowego siedzenia w domu.
Picie herbaty może obniżyć ciśnienie krwi?
28 października 2020, 20:01
Tak wykazały badania przeprowadzone przez Uniwersytety Reading i Cambridge. Okazuje się, że pozytywny wpływ na zdrowie mają produkty bogate we flawonoidy. Zalicza się do nich m.in. herbata, jabłka oraz jagody.
Postrzeganie otyłości jako efektu lenistwa to ogromne uproszczenie i duży błąd
24 października 2020, 20:16
Mimo że ok. 25 proc. polskiego społeczeństwa cierpi na otyłość, to jedynie 17 proc. badanych uważa, że jest ona chorobą. Brak edukacji dot. otyłości napędza rozwój tej choroby cywilizacyjnej - podkreślają twórcy kampanii Porozmawiajmy Szczerze o Otyłości.
Badania: Na paczkach mrożonek mogą być koronawirusy, ale ryzyko minimalne
19 października 2020, 20:42
Chińskie Centrum Kontroli Chorób poinformowało, że na niektórych opakowaniach mrożonek po raz pierwszy wykryto żywe koronawirusy, które ewentualnie mogą wywoływać zakażenie. Ryzyko dla konsumentów, jeśli w ogóle występuje, jest jednak minimalne.
Reklama
Otyłość zwiększa ryzyko powikłań podczas COVID-19
16 października 2020, 12:37
Osoby o wysokim BMI są bardziej zagrożone ciężkim przebiegiem COVID-19 niezależnie od wieku, płci, przynależności rasowej i innych parametrów zdrowotnych - pokazuje obszerna analiza.
Tyjemy na potęgę! Skutki pandemii będą opłakane
15 października 2020, 12:38
Otyłość zarówno w czasie pandemii, jak i po jej ustąpieniu, będzie w przyszłości jeszcze większym wyzwaniem zdrowotnym - uważa prezes Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością prof. Magdalena Olszanecka-Glinianowicz. Według niej już teraz trzeba zrobić wszystko, żeby jej przeciwdziałać.
Dieta i odporność = dobrana para. Jak nie dać się sezonowym infekcjom?
13 października 2020, 21:35
W sezonie jesienno-zimowym toczy się swego rodzaju bitwa pomiędzy bakteriami i wirusami a układem odpornościowym. Organizm do walki potrzebuje mikro- i makroskładników, witamin, składników odżywczych. Można dostarczyć je wraz z dietą.
Stłuszczenie wątroby nie tylko u alkoholików. Jak zadbać o wątrobę?
10 października 2020, 19:16
Stłuszczenie wątroby to choroba, która nie występuje wyłącznie u alkoholików. Przyczynia się do tego również nadmierna masa ciała, nieprawidłowa dieta i siedzący tryb życia.
Kawa za kawą... Łatwo przesadzić! 5 oznak, że pijesz za dużo kawy
10 października 2020, 19:13
Wiele osób nie wyobraża sobie dnia bez kawy. Oczywiście uwielbiany czarny napój ma swoje zalety, jak na przykład przyspieszanie metabolizmu czy pomoc w koncentracji. Warto jednak pamiętać, że wszystko powinno mieć swój umiar.
Nie wyrzucaj pestek z awokado, moreli, winogron. Tylko je zjedz!
9 października 2020, 22:22
Pestki winogron, dyni, moreli, jabłek, porzeczek, awokado… bardzo często je wyrzucamy. Ale okazuje się, że niepotrzebnie.
Idealny na przeziębienia: Sok z kiszonych buraków z cynamonem
7 października 2020, 21:03
Jesień to czas przeziębień i osłabionej odporności. Warto się wspomóc naturalnymi sposobami, na przykład docenić moc buraka.
Bomba witaminy C. Jakie jeszcze właściwości ma pigwa?
6 października 2020, 21:01
Pigwa to owoc, który w okresie jesienno-zimowych zachorowań powinien stać się obowiązkowym składnikiem diety. Zawiera bowiem dużo witaminy C i nie tylko. Jakie ma właściwości zdrowotne?
Te produkty, tylko udają, że są zdrowe. Nie daj się nabrać! [LISTA]
4 października 2020, 09:19
Reklamowane coraz częściej jako super zdrowe, w rzeczywistości zawierają dużo cukru, soli i np. tłuszczu. "To nabijanie ludzi w butelkę" – alarmują dietetycy i wskazują produkty, na które klienci najczęściej się nabierają.
Napoje energetyczne i ich skład. Czym jest guarana i tauryna?
29 września 2020, 18:49
Skład popularnych energetyków budzi zastrzeżenia głównie przez sporą ilość cukru i konserwantów. Napoje te zawierają jednak guaranę i taurynę, które wspomogą nas w momencie spadku energii.
...
23
24
25
...
Reklama