Reklama
Warszawa
Reklama

Wspomagacze odporności. Top 10 naturalnych produktów

11 lutego 2015, 00:27
Jest źródłem witaminy C i flawonoidów, które wspomagają układ odpornościowy w walce z przeziębieniem i grypy - przyczyniają się do zwiększenia produkcji białych krwinek zwalczają drobnoustroje chorobotwórcze, a więc chronią przed rozwojem infekcji. Dodatkowo ostra papryka obfituje w beta-karoten i antyoksydanty wspierające komórki odpornościowe, jak również umacniające śluzówkę (np. dróg oddechowych), by utrudniała przenikanie wirusów i bakterii. Poza tym pikantne dania podnoszą temperaturę ciała, więc zwiększają aktywność układu immunologicznego. Jeśli łapie cię przeziębienie, dodaj odrobinę papryki cayenne dowody z sokiem z cytryny i pij przynajmniej dwa razy dziennie / Shutterstock
Łapiesz byle katar albo zaliczyłeś w tym sezonie już kilka infekcji? Czas popracować nad odpornością. Warto prowadzić do diety produkty, które wzmocnią twój organizm.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama
Czy ten artykuł był przydatny?
tak
nie
Dziękujemy za powiadomienie
Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania w tym artykule, powiedz jak możemy to poprawić.
UWAGA: Ten formularz nie służy wysyłaniu zgłoszeń . Wykorzystamy go aby poprawić artykuł.
Jeśli masz dodatkowe pytania prosimy o kontakt

Powiązane

Reklama
Reklama

Komentarze(0)

Pokaż:

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz -zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
    Reklama
    Reklama
    image for background

    Przejdź do strony głównej