Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Wspomagacze odporności. Top 10 naturalnych produktów

11 lutego 2015, 00:27
Jest źródłem witaminy C i flawonoidów, które wspomagają układ odpornościowy w walce z przeziębieniem i grypy - przyczyniają się do zwiększenia produkcji białych krwinek zwalczają drobnoustroje chorobotwórcze, a więc chronią przed rozwojem infekcji. Dodatkowo ostra papryka obfituje w beta-karoten i antyoksydanty wspierające komórki odpornościowe, jak również umacniające śluzówkę (np. dróg oddechowych), by utrudniała przenikanie wirusów i bakterii. Poza tym pikantne dania podnoszą temperaturę ciała, więc zwiększają aktywność układu immunologicznego. Jeśli łapie cię przeziębienie, dodaj odrobinę papryki cayenne dowody z sokiem z cytryny i pij przynajmniej dwa razy dziennie
Jest źródłem witaminy C i flawonoidów, które wspomagają układ odpornościowy w walce z przeziębieniem i grypy - przyczyniają się do zwiększenia produkcji białych krwinek zwalczają drobnoustroje chorobotwórcze, a więc chronią przed rozwojem infekcji. Dodatkowo ostra papryka obfituje w beta-karoten i antyoksydanty wspierające komórki odpornościowe, jak również umacniające śluzówkę (np. dróg oddechowych), by utrudniała przenikanie wirusów i bakterii. Poza tym pikantne dania podnoszą temperaturę ciała, więc zwiększają aktywność układu immunologicznego. Jeśli łapie cię przeziębienie, dodaj odrobinę papryki cayenne dowody z sokiem z cytryny i pij przynajmniej dwa razy dziennie / Shutterstock
Łapiesz byle katar albo zaliczyłeś w tym sezonie już kilka infekcji? Czas popracować nad odpornością. Warto prowadzić do diety produkty, które wzmocnią twój organizm.

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama