Reklama
Reklama
Reklama

Smak potrawy zależy od... sztućców i naczyń. Nowe odkrycie

Nie ma to jak posiłek zjedzony na odświętnej zastawie i do tego srebrnymi sztućcami. Powód? Wielkość, kształt i kolor sztućców ma wpływ na odbieranie smaku potraw - wynika z najnowszych badań.
Reklama
Reklama
Tematy:
sztućce jedzenie smak dieta posiłek odczuwanie smaku
Reklama

Komentarze (4)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów .
  • szybka
    2016-10-24 10:46
    Oczywiscie, że bardzo ważne jest to w jakich garnkach gotujemy i jakimi sztućcami jemy. Gerlach ma bardzo dobre sztućce i bardzo łatwo utrzymuje sie je w należytej czystości. Ja dostałam takie grawerowane na rocznice ślubu. To był dobry pomysł mojego męża.
    1
    zgłoś
  • koza76
    2016-10-16 20:44
    Zgadzam się w 100%! Sztućce mają wpływ na jakość posiłku! Odkąd w prezencie ślubnym dostaliśmy z mężem zestaw sztućców Horizon od Gerlacha każdy posiłek smakuje odświętnie bo wygląda odświętnie. Na prawdę wspaniale jest na co dzień móc cieszyć się odrobiną wyrafinowanej elegancji!
    1
    zgłoś
  • dora
    2016-07-16 23:08
    Ja mam sztućce Gerlach - ładne, trwałe a na dodatek symboliczne - dostaliśmy je z mężem od jego babci na prezent ślubny. Gdy jemy tymi sztućcami wszystko smakuje wspaniale, a każdy posiłek jest jak małe święto.
    0
    zgłoś
  • Józef
    2013-07-02 09:46
    Najsmaczniejsze potrawy są te jedzone srebrną zastawą. Nie ma wtedy metalicznego posmaku jak ze sztućców ze zwykłego metalu, o chińskich nie wspomnę. Po za tym srebro samo zabija zarazki, co łatwo stwierdzić przepuszczając wodę przez filtry z srebrnym wkładem. Arystokracja wiedziała to już dawno . Smacznego
    0
    zgłoś
Reklama

Zobacz więcej

Reklama