Reklama
Reklama
Reklama

Zatrzymuje młodość, chroni przed udarem. Zalety szpinaku

Najwyższy czas odczarować szpinak. Niech na stałe zagości w twojej kuchni, a rozkochasz się w jego smaku. Nie warto bowiem rezygnować z warzywa, które uważane jest za jedno z najzdrowszych.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Reklama
Reklama
Tematy:
dania ze szpinaku co zawiera szpinak zdrowy szpinak zalety szpinaku szpinak
Reklama

Komentarze (8)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów .
  • Grażyna
    2015-08-20 10:41
    Ja szpinaku nie lubiłam jak byłam dzieckiem, zawsze kojarzył się z paskudną breją; teraz szpinak uwielbiam czy to w lazanii, czy z makaronem, czy krem jakiś, nawet w koktajlach z talieos, której piję na odchudzanie.
    0
    zgłoś
  • Kasia
    2015-08-18 15:34
    O zaletach szpinaku uczyłam się będąc w rocznej szkole na dietetyce. Chodziłam do policealnej szkoły w centrum Warszawy i poznawałam tajniki zdrowego żywienia. Szpinaku nigdy nie lubiłam, ale nie powiem - przekonałam się do niego i teraz chętnie jem.
    0
    zgłoś
  • Stan2
    2015-08-16 17:54
    Nadmiar zielonego - zakrzepica, udar. Może jest inaczej niż mój kardiolog mówi?
    1
    pokażukryj odpowiedzi (1)
    zgłoś
  • michotek z gazowyborczej
    2014-05-18 04:51
    Niech to zielsko z nasypu wpixrdala tusk, może będzie mądrzejszy.
    3
    zgłoś
  • wrona
    2014-05-18 04:42
    Czytam te art.,ale napisane tak bez wiedzy...szpinak surowy nie jest przyswajalny,trzeba zagotowac przez kilka minut,ale o tym nic" autor naukowiec"nic nie pisze,a pisze cos tam uslyszal i pisze
    0
    zgłoś
  • Antykatol
    2013-02-11 11:52
    Jako zawiera potrzebne do życia witaminy i minerały. Jajko to samożycie!
    Męska sperma może konkurować z jajkiem! Samo życie!
    2
    zgłoś
  • z nadwyżką cholesterolu
    2013-02-08 14:31
    Na czerwonym talerzyku kucharz serwuje zdrowy posiłek m.in. z dwóch jaj.
    Do niedawna lekarze twierdzili, że nie bardzo zdrowy człowiek - z nadwyżką
    cholesterolu , może spałaszować tylko jedno jajo na tydzień. Grzebiecie w mózgu, sercu, przyszywacie kończyny, hodujecie nowe nosy, uszy itp , itd , to powiedzcie ludziom co jest z tym zwykłym kurzym, kaczym, czy gęsim jajem !
    Na jajach powinniście znać się dobrze, wszak mamy XXI w.
    0
    zgłoś
Reklama

Zobacz więcej

Reklama