Reklama
Reklama
Warsaw
Reklama

Chroni przed rakiem, kontroluje cholesterol – OWOC KAKI

5 marca 2019, 22:03
Teraz, w okresie zimowym, jest najlepszy czas na kupowanie kaki. Warto wybierać owoce z lśniącą, jednolitą skórką bez przebarwień. Najlepsze w smaku są owoce dojrzałe. Warto je jeść na surowo, jako dodatek do jogurtów i wypieków
Teraz, w okresie zimowym, jest najlepszy czas na kupowanie kaki. Warto wybierać owoce z lśniącą, jednolitą skórką bez przebarwień. Najlepsze w smaku są owoce dojrzałe. Warto je jeść na surowo, jako dodatek do jogurtów i wypieków / Shutterstock
Z wyglądu przypomina małe pomidorki, zaś smakuje podobnie jak śliwka lub morela. Ten chiński owoc rzadko trafia na polskie stoły. Czas go lepiej poznać, bo jest bardzo zdrowy.

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama