Powody, dla których warto pić OCET JABŁKOWY codziennie
4113 Wspomaga pracę wątroby w rozkładaniu tłuszczu i białka. Zapobiega zaleganiu treści pokarmowej w żołądku. Przyspiesza syntezę enzymów trawiennych i zwiększa wydzielanie soków żołądkowych

Shutterstock
4114 Zawarte w occie jabłkowym: mangan, krzem, magnez, fosfor i wapń wspierają mocne kości

Shutterstock
4115 Zwiększa produkcję enzymów trawiennych. Pomaga utrzymać prawidłowe pH w żołądku. Zawarte w occie jabłkowym pektyny regulują perystaltykę jelit

Shutterstock
4116 Wystarczy wypić wodę z łyżeczką octu jabłkowego lub opłukać gardło octem jabłkowym

Shutterstock
4117 Codzienne spożywanie octu jabłkowego zmienia zapach ciała i staje się on nieprzyjemny dla komarów

Shutterstock
4118 Woda z dwoma łyżeczkami octu jabłkowego dwoma łyżeczkami miodu pomoże osobom, które mają ataki kaszlu (np. nocą). Pita małymi łykami przynosi natychmiastową ulgę

Shutterstock
4119 Ocet jabłkowy podnosi poziom dobrego cholesterolu (HDL)

Shutterstock
4120 Po spożyciu kwasu octowego należy wypłukać usta, by uniknąć uszkodzenia szkliwa zębów

Shutterstock
Komentarze (8)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze