Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Dieta na długowieczność: 14 produktów, by dożyć do 100!

22 września 2015, 23:55
Jamie Olivier zachęca do ograniczenia ilości mięsa w diecie do dwóch porcji w tygodniu oraz zjadania najbardziej kalorycznych posiłków w pierwszej połowie dnia. Wymienia też 14 produktów, które powinny pojawiać się w codziennym menu
Jamie Olivier zachęca do ograniczenia ilości mięsa w diecie do dwóch porcji w tygodniu oraz zjadania najbardziej kalorycznych posiłków w pierwszej połowie dnia. Wymienia też 14 produktów, które powinny pojawiać się w codziennym menu / Shutterstock
Słynny brytyjski kucharz Jamie Olivier zdradził, co powinny jeść osoby, które dbają o zdrowie i chcą dożyć do późnej starości.
Reklama
Reklama
Tematy:
senior starość dieta jamie olivier zdrowe produkty długowieczność odżywianie co jeść

Powiązane

Reklama

Komentarze(15)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz -zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:29:41
    Zamień chilli na marchew i rokitnika. Bardziej swojsko i taniej. Po co kombinować? I dla żołądka lepiej!
    0
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:20:29
    Orzechy włoskie są zdrowe pod warunkiem, że pochodzą z własnego ogrodu. Magnez jest w każdej zieleninie.
    0
  • anna
    2015-09-24 00:27:38
    Moja sąsiadka dożyła setki i wątpię ,żeby jadała bataty, wodorosty itp. Moja babcia żyła 92 lata (zmarła na wskutek wypadku) jadła bardzo tłusto( mięso jadała często i musiało być tłuste).Była względnie zdrowa i sprawna-ogólnie się nie leczyła chyba ,że się przejadła
    0
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:23:18
    Truizm na temat owoców, że są zdrowe to chyba wiedziano od dawna. Odkrycie stulecia przez jednego z kucharków...
    0
  • aaskaa
    2015-09-23 09:36:11
    zdecydowanie polecam slimcea na blokadę apetytu oraz przyśpieszenie przemiany materii. Te połączenie dało mi rezultat 12kg w 3 miesiące stosowania.
    6
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:13:49
    Omega 3 od niedawna, a źródłem białka od dawna...
    0
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:21:58
    Strączkowe generalnie się odradza. Zbyt wiele potasu jest niewskazane dla zdrowia zwłaszcza u starszych. Żelazo i magnez znajduje się w zielonych jarzynach. Po co komu czarna fasola?
    0
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:24:24
    Szkoda kasy na wodorosty. Wystarczy jeść zwyczajne zielone jarzyny, bez kombinowania.
    1
  • aasa
    2015-09-23 09:42:25
    Jestem bardzo zadowolona z tego co osiągnełam stosując suplement slimcea. Schudłam, czuje się dużo lepiej. Nauczyłam się inaczej jeść, jeść zdrowo więc utrzymuje już wagę. Dzięki Slimcea schudłam ponad 10kg przez 3 miesiące czyli okres kuracji.
    8
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:18:00
    Zioła to rośliny lecznice, a to co na rośliny zielne stosowane jako przyprawy...
    0
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:27:32
    Antyoksydanty to po polsku przeciwutleniacze. Proponuję czosnek na śniadanie, obiad i deser; czekoladę czosnkową i chrupki czosnkowe; kompot czosnkowy batoniki czosnkowe. Czosnkowy obłęd bez umiaru...
    0
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:28:42
    Po co krewetki jak już jest czosnek, wodorosty i cała reszta do tej pory? Po co się powtarzać ze składnikami odżywczymi?
    0
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:10:18
    Proteina to po polsku białko, bo jajko ma żółtko i białko. Niczego nowego nie odkryto.
    0
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:14:39
    Słodkie, dużo skrobii i cukrów prostych - nie polecam.
    0
  • Nieodkrywca
    2015-09-23 22:11:58
    Każde dziecko wie, że mleko jest źródłem białka. Proteina to po polsku białko.
    1
Reklama

Zobacz więcej

Reklama