Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Szkodzą na mózg. 5 produktów, którymi lepiej się nie objadać

7 kwietnia 2015, 07:38
Eksperci z National Institute on Aging opracowali dietę, która ma minimalizować ryzyko zachorowania na alzheimera. Nazwali ją MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay). Wytypowali 10 produktów, które powinniśmy jeść jak najczęściej: zielone warzywa liściaste, warzywa, fasolę, produkty pełnoziarniste, orzechy, borówki, ryby, drób, oliwę z oliwek, umiarkowaną ilość czerwonego wina. Wymienili również pięć produktów, których lepiej unikać, bo spożywane w nadmiarze mogą szkodzić na mózg
Eksperci z National Institute on Aging opracowali dietę, która ma minimalizować ryzyko zachorowania na alzheimera. Nazwali ją MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay). Wytypowali 10 produktów, które powinniśmy jeść jak najczęściej: zielone warzywa liściaste, warzywa, fasolę, produkty pełnoziarniste, orzechy, borówki, ryby, drób, oliwę z oliwek, umiarkowaną ilość czerwonego wina. Wymienili również pięć produktów, których lepiej unikać, bo spożywane w nadmiarze mogą szkodzić na mózg / Shutterstock
Jeśli chcesz cieszyć się bystrym umysłem do późnej starości, postaw na aktywność fizyczną, łamigłówki intelektualne i odpowiednią dietę.

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama