Reklama

Reklama

Reklama
Warszawa

Reklama

Reklama

Wzbogać dietę o soczewicę. Warto! Przynajmniej z 7 powodów

26 stycznia 2015, 08:40
Liczne badania wykazały, że spożywanie pokarmów bogatych w błonnik, czyli także soczewicy, obniża ryzyko chorób układu krążenia. Dodatkowo soczewica zawiera dużą ilość magnezu i kwasu foliowego, które sprzyjają lepszemu krążeniu i prawidłowemu funkcjonowaniu serca. W swoim składzie ma również potas, który obniża ciśnienie krwi
Liczne badania wykazały, że spożywanie pokarmów bogatych w błonnik, czyli także soczewicy, obniża ryzyko chorób układu krążenia. Dodatkowo soczewica zawiera dużą ilość magnezu i kwasu foliowego, które sprzyjają lepszemu krążeniu i prawidłowemu funkcjonowaniu serca. W swoim składzie ma również potas, który obniża ciśnienie krwi / Shutterstock
Zawiera wiele cennych składników odżywczych i niewiele kalorii. Zrób z niej pastę, zupę albo dodaj do sałatki. Zobacz, jak soczewica wpłynie na twoje zdrowie.

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama