Warszawa
Reklama

10 powodów, dla których warto jeść BRĄZOWY RYŻ

2 grudnia 2019, 21:24
Biały ryż to tak naprawdę jedynie bielmo - największa część ziarna, ale zawierająca najmniej wartości odżywczych. Natomiast ryż brązowy pozbawiony jest jedynie najbardziej zewnętrznej, niejadalnej warstwy i pozostaje całym pełnoziarnistym ziarnem ze wszystkimi cennymi składnikami
Biały ryż to tak naprawdę jedynie bielmo - największa część ziarna, ale zawierająca najmniej wartości odżywczych. Natomiast ryż brązowy pozbawiony jest jedynie najbardziej zewnętrznej, niejadalnej warstwy i pozostaje całym pełnoziarnistym ziarnem ze wszystkimi cennymi składnikami / Shutterstock
To prawda, gotuje się go dłużej niż ryż biały. Ale warto poczekać, bo jest bardziej pożywny i dużo zdrowszy.

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:

Powiązane

Reklama
Reklama
Reklama
Zobacz
Reklama