Warszawa
Reklama

10 powodów, dla których warto jeść BRĄZOWY RYŻ

2 grudnia 2019, 21:24
Biały ryż to tak naprawdę jedynie bielmo - największa część ziarna, ale zawierająca najmniej wartości odżywczych. Natomiast ryż brązowy pozbawiony jest jedynie najbardziej zewnętrznej, niejadalnej warstwy i pozostaje całym pełnoziarnistym ziarnem ze wszystkimi cennymi składnikami
Biały ryż to tak naprawdę jedynie bielmo - największa część ziarna, ale zawierająca najmniej wartości odżywczych. Natomiast ryż brązowy pozbawiony jest jedynie najbardziej zewnętrznej, niejadalnej warstwy i pozostaje całym pełnoziarnistym ziarnem ze wszystkimi cennymi składnikami / Shutterstock
To prawda, gotuje się go dłużej niż ryż biały. Ale warto poczekać, bo jest bardziej pożywny i dużo zdrowszy.

Powiązane

Reklama
Reklama
Zapisz się na newsletter
Najważniejsze wydarzenia polityczne i społeczne, istotne wiadomości kulturalne, najlepsza rozrywka, pomocne porady i najświeższa prognoza pogody. To wszystko i wiele więcej znajdziesz w newsletterze Dziennik.pl. Trzymamy rękę na pulsie Polski i świata. Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco!
Zaznacz wymagane zgody
loading
Zapisując się na newsletter wyrażasz zgodę na otrzymywanie treści reklam również podmiotów trzecich
Administratorem danych osobowych jest INFOR PL S.A. Dane są przetwarzane w celu wysyłki newslettera. Po więcej informacji kliknij tutaj.
success

Potwierdź zapis

Sprawdź maila, żeby potwierdzić swój zapis na newsletter. Jeśli nie widzisz wiadomości, sprawdź folder SPAM w swojej skrzynce.

failure

Coś poszło nie tak

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama