Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

10 powodów, dla których warto jeść BRĄZOWY RYŻ

2 grudnia 2019, 21:24
Biały ryż to tak naprawdę jedynie bielmo - największa część ziarna, ale zawierająca najmniej wartości odżywczych. Natomiast ryż brązowy pozbawiony jest jedynie najbardziej zewnętrznej, niejadalnej warstwy i pozostaje całym pełnoziarnistym ziarnem ze wszystkimi cennymi składnikami
Biały ryż to tak naprawdę jedynie bielmo - największa część ziarna, ale zawierająca najmniej wartości odżywczych. Natomiast ryż brązowy pozbawiony jest jedynie najbardziej zewnętrznej, niejadalnej warstwy i pozostaje całym pełnoziarnistym ziarnem ze wszystkimi cennymi składnikami / Shutterstock
To prawda, gotuje się go dłużej niż ryż biały. Ale warto poczekać, bo jest bardziej pożywny i dużo zdrowszy.

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama