Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Potrawy ze śniegu? Smacznego!

31 stycznia 2013, 12:10
Brytyjski dziennik "The Guardian" odnalazł w jednej z brytyjskich książek kucharskich przepis na śniegowe ciastka. Do ich stworzenia potrzebny jest "świeży, puszysty" śnieg. Dzieli się go na porcje, każdą obtacza w mące kukurydzianej, wkłada do foremek, a później piecze przez 15 minut. Ciastka polewa się roztopionym masłem i syropem klonowym. Deser powinien mieć kruchą, chrupiącą konsystencję
Brytyjski dziennik "The Guardian" odnalazł w jednej z brytyjskich książek kucharskich przepis na śniegowe ciastka. Do ich stworzenia potrzebny jest "świeży, puszysty" śnieg. Dzieli się go na porcje, każdą obtacza w mące kukurydzianej, wkłada do foremek, a później piecze przez 15 minut. Ciastka polewa się roztopionym masłem i syropem klonowym. Deser powinien mieć kruchą, chrupiącą konsystencję / Shutterstock
Naleśniki, ciastka, drinki. Śniegu zimą mamy w bród, ale nikomu nie przychodzi do głowy, że może być przydatny... w kuchni. Tymczasem nie tylko Eskimosi przyrządzają z niego potrawy.
Reklama
Reklama
Tematy:
śnieg woda ze śniegu potrawa ze śniegu śnieg do jedzenia zdrowy śnieg

Powiązane

Reklama

Komentarze(3)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz -zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
  • pomidorek
    2013-01-31 13:25:45
    Ojj, ostrzegam...przed chwilą ktoś robił siusiu do tego śniegu...
    0
  • eksperymentator
    2013-01-31 18:45:40
    Może i dobre rozwiązanie jeśli chodzi o czysty śnieg, ale to już historia. Teraz w atmosferze jest tyle pyłów przemysłowych, że śnieg może w nie obfitować, chyba że ktoś wyprodukuje sobie śnieg w zamrażarniku np. ze szronu. Nazbiera się nieco kryształków lodu i można zrobić małą kulkę śniegową. Później jak najszybciej przyrządzić, bo w pomieszczeniu jest plus 20 stopni i trzeba się spieszyć, by śnieg się nie roztopił..
    0
  • wiem co piję ...
    2013-01-31 22:28:00
    żółtego śniegu dodają u nas do piwa za 1,2 zł puszka wzmacniając kolor i smak.
    0
Reklama

Zobacz więcej

Reklama