Reklama

Reklama

Reklama
Warszawa

Reklama

Reklama

Kalafior pełen zdrowia. ZALETY

22 sierpnia 2018, 18:28
Osoby z cukrzycą powinny jeść warzywa nieskrobiowe, by uniknąć skoków cukru we krwi. Dlatego polecane są dla nich kalafiory. Dostarczą one wielu cennych składników odżywczych, witamin (z grupy B, K i C), minerałów (potas, sód, magnez, cynk), błonnika. Diabetycy powinni jeść jedną szklankę surowego i pół szklanki gotowanego kalafiora
Osoby z cukrzycą powinny jeść warzywa nieskrobiowe, by uniknąć skoków cukru we krwi. Dlatego polecane są dla nich kalafiory. Dostarczą one wielu cennych składników odżywczych, witamin (z grupy B, K i C), minerałów (potas, sód, magnez, cynk), błonnika. Diabetycy powinni jeść jedną szklankę surowego i pół szklanki gotowanego kalafiora / Shutterstock
Dietetycy najczęściej zachwalają intensywnie kolorowe warzywa i owoce: bakłażany, szpinak, pomidory. Tymczasem także te białe skrywają masę prozdrowotnych właściwości.

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama