Eksperci z National Institute on Aging opracowali dietę, która ma minimalizować ryzyko zachorowania na alzheimera. Nazwali ją MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay). Wytypowali 10 produktów, które powinniśmy jeść jak najczęściej: zielone warzywa liściaste, warzywa, fasolę, produkty pełnoziarniste, orzechy, borówki, ryby, drób, oliwę z oliwek, umiarkowaną ilość czerwonego wina. Wymienili również pięć produktów, których lepiej unikać, bo spożywane w nadmiarze mogą szkodzić na mózg
/
Shutterstock
Jeśli chcesz cieszyć się bystrym umysłem do późnej starości, postaw na aktywność fizyczną, łamigłówki intelektualne i odpowiednią dietę.
no to jak to??? w innym artykule przeczytałam, że czerwone mięso jest dobre na pamięć bo zawiera dużo żelaza, w tym znowu piszecie, że szkodzi na pamięć!!! Ciężko z tą internetową "wiedzą" dojść do ładu
4
1
Brednie
2015-04-07 11:19:03
Czyli: najbardziej szkodliwe jest życie.
Bo przecież, gdy człowiek się urodzi, to MUSI umrzeć !
2
0
bezstronny
2015-04-07 23:49:52
Debilny artykuł
2
2
Mnietek
2015-04-07 15:06:26
Amerykańscy naukowcy są bliscy odkrycia, że najbardziej szkodzi na mózg czytanie Dziennika i podobnych portali internetowych ;)
2
3
Marek
2015-04-07 16:12:40
Panu Redaktorowi coś zaszkodziło na mózg. Proszę pomyśleć o powrocie do szkoły.
Komentarze(5)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarszeBo przecież, gdy człowiek się urodzi, to MUSI umrzeć !