Warszawa
Reklama

Zapomnij o jagodach goji. Kawa jest jeszcze zdrowsza

11 marca 2015, 00:06
Jak ustalili uczeni z Harvard School of Public Health, kawa zawiera setki różnych związków, które korzystnie wpływają na zdrowie. Nic dziwnego, że picie jej w umiarkowanych ilościach zmniejsza ryzyko cukrzycy typu 2, parkinsona, jak również miażdżycy tętnic
Jak ustalili uczeni z Harvard School of Public Health, kawa zawiera setki różnych związków, które korzystnie wpływają na zdrowie. Nic dziwnego, że picie jej w umiarkowanych ilościach zmniejsza ryzyko cukrzycy typu 2, parkinsona, jak również miażdżycy tętnic / Shutterstock
Według ostatnich doniesień naukowych kawa sprzyja zdrowemu sercu, a picie do pięciu filiżanek dziennie chroni przed miażdżycą tętnic. Jakie są inne udowodnione prozdrowotne właściwości kawy?

Powiązane

Reklama
Reklama
Zapisz się na newsletter
Najważniejsze wydarzenia polityczne i społeczne, istotne wiadomości kulturalne, najlepsza rozrywka, pomocne porady i najświeższa prognoza pogody. To wszystko i wiele więcej znajdziesz w newsletterze Dziennik.pl. Trzymamy rękę na pulsie Polski i świata. Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco!
Zaznacz wymagane zgody
loading
Zapisując się na newsletter wyrażasz zgodę na otrzymywanie treści reklam również podmiotów trzecich
Administratorem danych osobowych jest INFOR PL S.A. Dane są przetwarzane w celu wysyłki newslettera. Po więcej informacji kliknij tutaj.
success

Potwierdź zapis

Sprawdź maila, żeby potwierdzić swój zapis na newsletter. Jeśli nie widzisz wiadomości, sprawdź folder SPAM w swojej skrzynce.

failure

Coś poszło nie tak

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama