Warszawa
Reklama

10 powodów, dla których warto jeść AWOKADO

2 marca 2015, 00:08
To dzięki zawartości kwasu oleinowego, który słynie również z dobroczynnego działania na serce oraz właściwości antynowotworowych. Dodatkowo znajdujący się w awokado potas (jest go tu więcej niż w bananach) pomaga regulować ciśnienie krwi
To dzięki zawartości kwasu oleinowego, który słynie również z dobroczynnego działania na serce oraz właściwości antynowotworowych. Dodatkowo znajdujący się w awokado potas (jest go tu więcej niż w bananach) pomaga regulować ciśnienie krwi / Shutterstock
Możesz używać go zamiast masła, smarując nim pieczywo. Świetnie smakuje w koktajlu mlecznym i sprawdza się jako główny składnik sałatek oraz dodatek do zup. Warto zadbać, by awokado na stałe zagościło w twoim menu.

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama
Reklama
Zobacz
Reklama