Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

10 powodów, dla których warto jeść AWOKADO

2 marca 2015, 00:08
To dzięki zawartości kwasu oleinowego, który słynie również z dobroczynnego działania na serce oraz właściwości antynowotworowych. Dodatkowo znajdujący się w awokado potas (jest go tu więcej niż w bananach) pomaga regulować ciśnienie krwi
To dzięki zawartości kwasu oleinowego, który słynie również z dobroczynnego działania na serce oraz właściwości antynowotworowych. Dodatkowo znajdujący się w awokado potas (jest go tu więcej niż w bananach) pomaga regulować ciśnienie krwi / Shutterstock
Możesz używać go zamiast masła, smarując nim pieczywo. Świetnie smakuje w koktajlu mlecznym i sprawdza się jako główny składnik sałatek oraz dodatek do zup. Warto zadbać, by awokado na stałe zagościło w twoim menu.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Reklama
Reklama
Tematy:
awokado tłuszcz dieta Owoc odchudzanie

Powiązane

Reklama

Komentarze(1)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz -zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
  • n
    2015-03-02 19:32:24
    Awokado nie nie obiera tak jaj na obrazku, wyraznie niedojrzale.
    0
Reklama

Zobacz więcej

Reklama