Reklama
Warszawa
Reklama

Anchois, szpinak, ser kozi... posmakują ci dopiero w odpowiednim wieku

13 lutego 2015, 00:28
Najwięcej nowych upodobań kulinarnych mają 22-latkowie. Jak wynika z obserwacji naukowców, właśnie po skończeniu 20 lat zaczynają smakować nam potrawy, których do tej pory nie chcieliśmy jeść. Dzieje się tak między innymi z takiego powodu, że kubki smakowe starzeją się i przestają być nadwrażliwe na specyficzne aromaty. Wraz z wiekiem zmniejsza się odczuwanie smaku i zapachu
Najwięcej nowych upodobań kulinarnych mają 22-latkowie. Jak wynika z obserwacji naukowców, właśnie po skończeniu 20 lat zaczynają smakować nam potrawy, których do tej pory nie chcieliśmy jeść. Dzieje się tak między innymi z takiego powodu, że kubki smakowe starzeją się i przestają być nadwrażliwe na specyficzne aromaty. Wraz z wiekiem zmniejsza się odczuwanie smaku i zapachu / Shutterstock
Dlaczego dzieci nie lubią szpinaku, sera pleśniowego i anchois? Bo do tego nie dorośli – przekonują naukowcy i zdradzają, w jakim wieku zaczynają nam smakować oryginalne i specyficzne produkty.
Reklama
Reklama
Tematy:
dieta smak smakować odżywianie co jeść

Powiązane

Reklama
Reklama
Czy ten artykuł był przydatny?
tak
nie
Dziękujemy za powiadomienie
Jeśli nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania w tym artykule, powiedz jak możemy to poprawić.
UWAGA: Ten formularz nie służy wysyłaniu zgłoszeń . Wykorzystamy go aby poprawić artykuł.
Jeśli masz dodatkowe pytania prosimy o kontakt

Komentarze(1)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz -zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
  • chop
    2015-04-02 06:42:42
    Bo dzieci "nie dorośli" - super gramatyka
    0
Reklama

Zobacz więcej

Reklama