Warszawa
Reklama

Buraki chronią przed rakiem, leczą anemię. Jakie są jeszcze ich zalety?

30 lipca 2019, 23:00
Znakomicie smakują w zupie, ugotowane i podawane na ciepło w formie sałatki, jako sok lub surowe w towarzystwie innych warzyw. Amatorzy buraków lubią ich wersję konserwową, która jest nieco cierpka z smaku
Znakomicie smakują w zupie, ugotowane i podawane na ciepło w formie sałatki, jako sok lub surowe w towarzystwie innych warzyw. Amatorzy buraków lubią ich wersję konserwową, która jest nieco cierpka z smaku / Shutterstock
Buraki są chyba najbardziej niedocenionym warzywem. Choć są tanie, łatwo dostępne, proste w przygotowaniu do jedzenia, to rzadko goszczą na naszych talerzach. A szkoda! Bo są naprawdę bardzo zdrowe.

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:

Powiązane

Reklama
Reklama
Reklama
Zobacz
Reklama