Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Buraki chronią przed rakiem, leczą anemię. Jakie są jeszcze ich zalety?

30 lipca 2019, 23:00
Znakomicie smakują w zupie, ugotowane i podawane na ciepło w formie sałatki, jako sok lub surowe w towarzystwie innych warzyw. Amatorzy buraków lubią ich wersję konserwową, która jest nieco cierpka z smaku
Znakomicie smakują w zupie, ugotowane i podawane na ciepło w formie sałatki, jako sok lub surowe w towarzystwie innych warzyw. Amatorzy buraków lubią ich wersję konserwową, która jest nieco cierpka z smaku / Shutterstock
Buraki są chyba najbardziej niedocenionym warzywem. Choć są tanie, łatwo dostępne, proste w przygotowaniu do jedzenia, to rzadko goszczą na naszych talerzach. A szkoda! Bo są naprawdę bardzo zdrowe.

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Reklama
Zobacz
Reklama