Warszawa
Reklama

Hamuje apetyt, dba o serce. Ocet balsamiczny

2 grudnia 2015, 22:21
Powstaje z winogron (z zagęszczonych soków winogronowych), a w jego produkcji wyspecjalizowali się Włosi. Lepszej jakości ocet balsamiczny dojrzewa nawet rok, zaś tańszy - bywa dosładzany i barwiony karmelem. Świetnie sprawdza się jako dressing, dodatek do marynat i sosów, a nawet owoców i dań na słodko
Powstaje z winogron (z zagęszczonych soków winogronowych), a w jego produkcji wyspecjalizowali się Włosi. Lepszej jakości ocet balsamiczny dojrzewa nawet rok, zaś tańszy - bywa dosładzany i barwiony karmelem. Świetnie sprawdza się jako dressing, dodatek do marynat i sosów, a nawet owoców i dań na słodko / Shutterstock
Ocet balsamiczny wzbogaca smak sałatek, świetnie pasuje do pieczywa i może być składnikiem deserów. Hojnie używaj go w swojej kuchni, bo zapewnia zdrowie i smukłą sylwetkę.

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama
Reklama
Zobacz
Reklama