Szparagi cieszą się w Polsce coraz większą popularnością. A pewnie zaczną jeszcze większą, gdy będą chętniej sięgali po nie pacjenci z cukrzycą.
Reklama
Okazuje się bowiem, że regularne spożywanie tych warzyw wpływa na utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi i zwiększa produkcję insuliny, hormonu, który pomaga przy wchłanianiu glukozy.
Badania na razie były prowadzone na szczurach. Gryzonie spożywały wysokie dawki ekstraktu ze szparagów. Miało to znaczący wpływ na wytwarzanie insuliny przez trzustkę szczurów.
Naukowcy przyznają jednak, że wyniki ich badań można odnieść do świata ludzi.
Komentarze (4)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarszeSą to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają trzustki. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych toksyn, energetyczne węglowodany wyłącznie nie przekraczające po spożyciu dozwolonej granicy; czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.
CHORUJĄC NA CUKRZYCĘ POWINNIŚMY ZATEM, REALIZOWAĆ DIETĘ:
Wg tzw. NISKICH WĘGLOWODANÓW TJ. DO 26% WZROSTU, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki powodują we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki ww węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają jakości.
TABELE; DOZWOLONE ORAZ ZAKAZANE DOPEŁNIAJĄ WŁAŚCIWEJ IDENTYFIKACJI PRAWD PRZYRODNICZYCH:
Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 dni ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne.
PAMIĘTAJMY, ŻE POZIOM CUKRU WE KRWI NIE PODNOSI ANI POWIETRZE, ANI WODA MINERALNA, LECZ ZJADANE WĘGLOWODANY:
Taki sposób odżywiania jest skuteczny i warto go zastosować od zaraz. Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.