Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Gryczana, jaglana, kuskus... która KASZA dla ciebie najlepsza? Przegląd

2 września 2018, 21:55
Kasze posiadają wysoką wartość odżywczą. Najwięcej cennych składników – białka, witamin, mikro- i makroelementów znajduje się pod okrywą ziarna, dlatego najzdrowsza jest kasza z całego ziarna. Każdy gatunek kaszy obfituje w skrobię, która w organizmie rozkłada się na glukozę – energię niezbędną do pracy mózgu i innych organów.
Kasze posiadają wysoką wartość odżywczą. Najwięcej cennych składników – białka, witamin, mikro- i makroelementów znajduje się pod okrywą ziarna, dlatego najzdrowsza jest kasza z całego ziarna. Każdy gatunek kaszy obfituje w skrobię, która w organizmie rozkłada się na glukozę – energię niezbędną do pracy mózgu i innych organów. / Shutterstock
Kasza jest zdrowsza od ryżu, ziemniaków, makaronu. Dodatkowo, w zależności od gatunku, ma swoje właściwości lecznicze.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Reklama
Reklama
Tematy:
dieta kasza węglowodany odżywianie

Powiązane

Reklama
Reklama

Zobacz więcej

Reklama