Dietetyk: Grzyby działają antynowotworowo, nawet pieczarki

| Aktualizacja:

Urszula Somow opowiedziała o zdrowotnych właściwościach grzybów. - Nie wiem skąd się wziął mit, że grzyby to tylko smak i zapach, bo są naprawdę bardzo zdrowe i mają dużo składników mineralnych - stwierdziła.

wróć do artykułu
  • ~Cezar.
    (2016-08-23 09:56)
    ,niestety,jest,wręcz przeciwnie,rozumiem ,że to reklama produktu[w cywilizowanych krajach,np.takich jak Szwecja,Finlandia, Norwegia itd.po wybuchu w Czarnobylu,nikt z miejscowych nie zbierał ,przez wiele lat leśnych grzybów[gromadzą w sobie ,izotopy promieniotwórcze,rakotwórcze zrywali je i jedli oczywiście Polacy,pracujący tam ,jako biali murzyni,a teraz płaczą,niestety polski chłop,czy mieszkaniec małego miasteczka,otoczonego lasami,których faunę i florę, powinien znać ,jak własną kieszeń,często podaje swoim dzieciom,lub wnukom,na kolację,ciężkostrawne i nierzadko śmiertelnie trujące grzyby.
  • ~Sokular
    (2016-08-25 09:21)
    Tak droga Pani ale TYLKO GRZYBY LEŚNE zapobiegają nowotworom.Pieczarki jak i inne grzyby są smaczne ale obniżają strawność pokarmu - to prawda naukowa ....nie marketingowa.

Może zainteresować Cię też: