Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

Na czym smażyć i z czym gotować? Zdrowe oleje

3 kwietnia 2015, 17:07
Kiedyś używaliśmy głównie smalcu. Obecnie smażymy zdrowiej, bo na oliwie z oliwek. A jaki inny olej najlepiej nadaje się do smażenia? Dietetyk dr Sarah Schenker daje kilka podpowiedzi
Kiedyś używaliśmy głównie smalcu. Obecnie smażymy zdrowiej, bo na oliwie z oliwek. A jaki inny olej najlepiej nadaje się do smażenia? Dietetyk dr Sarah Schenker daje kilka podpowiedzi / Shutterstock
Olej rzepakowy świetnie smakuje ze smażonymi warzywami i przy okazji dostarcza zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3. A jakie właściwości ma olej kokosowy? Zobacz przegląd olejów do smażenia i gotowania.
Reklama
Reklama
Tematy:
oliwa z oliwek olej rzepakowy dieta olej kokosowy tłuszcz olej gotować oliwa smażyć

Powiązane

Reklama

Komentarze(6)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz -zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.
  • Mariusz
    2015-04-04 07:43:06
    Polecam zatrudnić dobrego korektora. Wstyd publikować tekst z tak rażącymi błędami.
    0
  • derp
    2015-04-03 20:50:54
    xxx
    0
  • m-53
    2015-04-04 09:48:10
    a podstawufkie to ałtor skończył???
    0
  • Janka
    2015-04-04 16:13:54
    Do smażenia tylko masło ghee, albo olej z oliwek tłoczony na zimno. Reszta to shit i miażdżyca.
    0
  • zio
    2015-04-04 01:00:43
    Przeczytajcie to co napisaliście po polskiemu (bo nie po polsku) "Choć to 86,5 procent tłuszczów nasyconych, badania sugerują, tłuszczów nasyconych w kokos może być szybciej zużyta przez organizm i jest mniej prawdopodobne, aby być przechowywane w tłuszczu. Jednak używać z umiarem."
    Tak to jest jak si e korzysta z automatycznego tłumacza :((
    0
  • ogi
    2015-04-07 16:20:01
    widać że niektorzy nie mają poczucia humoru
    0
Reklama

Zobacz więcej

Reklama