• ~Emanuella
    (2014-10-20 21:49)
    Ocet jablkowy w przeciwienstwie do innych octow jest zdrowy.Nalezy go
    rozcienczyc w wodzie.Kazdy logicznie myslacy nie bedzie pil go szklankami.
    Najlepiej zrobic go domowym sposobem.Pije go od kilku lat i na nic nie narzekam.
    Nie jest bzdura to co pisza o occie jablkowym.
  • ~J24
    (2014-10-16 11:52)
    Kiedy ocet jabłkowy działa jak lekarstwo? Wtedy, kiedy Rosja wprowadza embargo na jablka i trzeba je jakos zagospodarowac a potem sprzedac produkty. Najbardziej oplacalne sa ocet i jabol.
  • ~Ania
    (2015-01-03 18:55)
    :) Wszystko zależy od organizmu.Ja przez jakiś czas piłam rozcieńczony ocet jabłkowy.Jakoś szałowo nie schudłam ale za to poziom żelaza spadł mi do 9% . Musiałam brać dożylnie spreparowane żelazo, za 1 ampułkę płaciłam ponad 100 zł a musiałam kupić 5 sztuk.Żeby było ciekawiej,żaden szpital nie chciał mi podać tej kroplówki,żeby nie doszło do zatrzymania akcji serca.Tylko jedna odważna pani doktor zdecydowała ,że podejmie się leczenia ale przez cały czas ,kiedy kapała kroplówka była tuż przy mnie,żeby zareagować w razie czego.Udało się :) UWAŻAJCIE to co dla jednych zdrowe,dla innych może okazać się szkodliwe.W kuchni używam octu jabłkowego bo jest zdrowszy ale stosowany w innym celu może niektórym zaszkodzić.
  • ~erev
    (2014-10-17 12:50)
    grozny dla osob chorych na artretyzm i reumatyzm...
  • ~1ppm
    (2014-10-16 06:35)
    Uważajcie co doradzacie - zapomnieliście dodać, że do spożywania takich ilości octu (nawet jabłkowego) trzeba mieć zdrową wątrobę i nerki. Kto ma z nimi problemy, kurację octową może przypłacić pogorszeniem ich stanu, co może być groźne dla życia lub skończyć się np. dializami.
  • ~Naparstek
    (2014-10-16 16:18)
    A zgaga ?
  • ~mm
    (2014-10-16 14:53)
    Ocet szkodzi zebom, ktore niszczy oraz zoladkowi. Kto ma wrzody, nadkwasote, refluks ten powinien unikac octu.
  • ~jarek
    (2014-10-16 09:09)
    jak coś jest na wszystko, to znaczy ze jest do niczego, te Wsze przepisy różnią się tylko temperatura wody w szklance, którą trzeba użyć, raz jest letnia, ciepła , gorąca :-)
  • ~maryla
    (2014-11-10 18:57)
    ja robie sama ocet z przepisu jest doskonaly dodaje go do barszczyku czerwonego zimnych nozek a latem rozcienczam zwoda i pije. czym dluzej stoj w butelkach to nabiera mocy jest super
  • ~erex
    (2014-10-17 12:51)
    komentarze nie wszystkie tu sa tolerowane ..!!!???
Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.