Cukier nazywany jest białą śmiercią, bo jego nadmiar w diecie prowadzi do śmiertelnych chorób tj. otyłość, cukrzyca, a nawet nowotwory. Czas wykluczyć go z codziennego menu!
Wiele badań wykazało, ze cukier ma silne właściwości uzależniające. Po wykluczeniu go z diety można się spodziewać objawów charakterystycznych dla odstawienia substancji uzależniającej
Jak zwykle przesada, a to umiar jest kluczem do długowieczności i zdrowia. Nie sądzę żeby komuś groziła cukrzyca bo słodzi herbatę. Otyłość również nie zagrozi od jego niewielkich ilości. Faktem jest że jemy go więcej niż kiedyś razem z innymi przetworzonymi produktami dlatego warto od czasu do czasu sięgnąć po suplementy, np acetomale.
Ksylitol (ang. Xylitol) posiada formę białej krystalicznej substancji, która wygląda i smakuje jak cukier. Badania pokazują, że używany jako zamiennik cukru lub jako symboliczny dodatek do diety, zmniejsza ryzyko powstawania nowej próchnicy zębów oraz zatrzymuje tę już występującą.
Ksylitol nie jest obcy naszemu organizmowi. Jest całkowicie naturalną substancją, która codziennie bierze udział w procesach metabolicznych - podczas procesu trawienia nasz organizm wytwarza około 15g ksylitolu dziennie. Najlepsze jego źródła to jagody, owoce, sałata i grzyby.
Spośród licznych zalet ksylitolu warto pamiętać o kilku najważniejszych:
indeks glikemiczny czternastokrotnie niższy od cukru
wspomaganie odporności
odczyn zasadowy, który reguluje równowagę kwasowo-zasadową oraz hamuje rozwój bakterii
niska kaloryczność- o blisko połowę niższa od cukru
ułatwianie przyswajania wapnia przez kości
Tylko jedno : cena ok.50 zł/kg
Cukier uzależnia(cytat).
Komentarz: Cukier ma przed sobą świetlana przyszłość! Kiedy zabraknie na Ziemi węgla kopalnego, a zaistnieje konieczność wytopienia stali, wtedy z cukru (właśnie) ludzkość uzyska czysty węgiel i użyje go w piecach Bessemera jako czynnik redukcyjny. Tak natura wyposażona została hojnie, na wypadek gdyby "zdrowy rozsądek" ludzkości zawiódł!
Moj szwagier dozyl 88 lat Slodzi jedna szklanke herbaty 6-cioma lyzeczkami CUKRU. Nie jest otyly,nie ma cukrzycy I OBY WSZYSCY BYLI TACY ZDROWI ,na ciele I umysle , JAK ON.
Najlepszym zastępnikiem cukru jest aminokwas glicyna. Jest ona nie tylko słodka, ale także niezbędna do pracy mitochondriów - komórkowych elektrowni produkujących ATP.
Niestety starzejący się organizm przyswaja i produkuje niewystarczające do sprawnej pracy mitochondriów ilości glicyny, co powoduje utratę energii metabolicznej. Jedynym rozwiązaniem tego problemu jest suplementacja. Jednak nikt nie jest zainteresowany tym, żeby starzy ludzie żyli zbyt długo.
Wódka lepiej.
Ksylitol nie jest obcy naszemu organizmowi. Jest całkowicie naturalną substancją, która codziennie bierze udział w procesach metabolicznych - podczas procesu trawienia nasz organizm wytwarza około 15g ksylitolu dziennie. Najlepsze jego źródła to jagody, owoce, sałata i grzyby.
Spośród licznych zalet ksylitolu warto pamiętać o kilku najważniejszych:
indeks glikemiczny czternastokrotnie niższy od cukru
wspomaganie odporności
odczyn zasadowy, który reguluje równowagę kwasowo-zasadową oraz hamuje rozwój bakterii
niska kaloryczność- o blisko połowę niższa od cukru
ułatwianie przyswajania wapnia przez kości
Tylko jedno : cena ok.50 zł/kg
Komentarz: Cukier ma przed sobą świetlana przyszłość! Kiedy zabraknie na Ziemi węgla kopalnego, a zaistnieje konieczność wytopienia stali, wtedy z cukru (właśnie) ludzkość uzyska czysty węgiel i użyje go w piecach Bessemera jako czynnik redukcyjny. Tak natura wyposażona została hojnie, na wypadek gdyby "zdrowy rozsądek" ludzkości zawiódł!