• Zdrowe jedzenie
    Dietetyk Jakub Mauricz wyjaśnił, co się kryje pod tym pojęciem.
  • Yerba mate - zamiennik kawy?
    18
    5
    Ten napój zachwalają najsłynniejsi polscy podróżnicy - Beata Pawlikowska i Wojciech Cejrowski. Dodaje energii, podkręca umysł i dba o zdrowie. Zobacz, dlaczego jeszcze warto pić yerba mate.
  • Ziemniaki dobre dla osób na diecie?
    14
    1
    To jeden z najpopularniejszych mitów, jakie krążą wśród Polaków. A szkoda. Bo ziemniaki jeszcze do niedawna królowały na naszych stołach i dostarczały nam masę zdrowych składników odżywczych.
  • Banany
    17
    1
    Świat co chwilę zasypują nowinki naukowe i technologiczne. Tym razem odkrycia dokonała dietetyk Susie Burrell. Kobieta twierdzi, że jedzenie skórki od banana ma niesamowite korzyści zdrowotne.
  • Miód
    1
    36
    W związku z aktualną aurą wszyscy masowo przypominamy sobie, że najlepszym panaceum na przeziębienie jest nasz rodzimy miód. Dla tych, dla których wzmocnienie odporności nie jest wystarczającym argumentem przekonującym do spożywania miodu, mamy jeszcze kilka innych powodów.
  • Żelki, słodycze
    8
    Podatek cukrowy to działanie na rzecz zdrowia. Trzeba odwrócić myślenie o nim, nie jako o daninie, ale inwestycji w zdrowie – powiedział Główny Inspektor Sanitarny Jarosław Pinkas.
  • Otyłe dziecko bada się stetoskopem
    4
    Liczba osób z nadwagą i otyłością w Polsce systematycznie rośnie. Dla społeczeństwa to temat na tyle krepujący i wstydliwy, że często nie potrafimy go poruszać. Stąd pomysł na zainaugurowaną w czwartek kampanię „Porozmawiajmy szczerze o otyłości”, która ma zwiększyć świadomość tej choroby.
  • Zdrowy ryż brązowy
    8
    To prawda, gotuje się go dłużej niż ryż biały. Ale warto poczekać, bo jest bardziej pożywny i dużo zdrowszy.
  • Jelita
    2
    Czym jest IBS, czyli zespół jelita drażliwego?
  • Laboratorium
    1
    W 2013 roku holenderski zespół naukowców zaprezentował hamburgera z mięsa wyhodowanego w laboratorium, a jego cena przekraczała 200 tys. euro. Już wtedy zapowiadano, że w niedalekiej przyszłości mięso z laboratorium podbije rynek i zacznie wypierać tradycyjne? Czy teraz możemy się spodziewać, że niedługo w sklepie kupimy mięso, które nie będzie pochodziło z rzeźni?
  • Kobieta stoi na wadze
    4
    Motywacja, sen, dieta i trening. To one sprawiają, ze łatwiej nam pozbyć się nadprogramowych kilogramów. Wojciech Grodzicki, trener i dietetyk, opowiedział, jakie błędy najczęściej popełniamy podczas odchudzania i poradził, jak ich uniknąć.
  • Brokuły
    3
    Superfoods to produkty o niezwykłych wartościach odżywczych, które poprawią samopoczucie. Sezonowe pokarmy bogate w składniki odżywcze zapewnią dodatkowy zastrzyk energii.
  • samolot 2

    Tych linii lotniczych podróżni powinni się wystrzegać. Oto czarna lista UE

  • Hanna Lis

    Chciałaby, ale nie może... Hanna Lis zdradziła, dlaczego nie potrafi zrezgnować z jedzenia mięsa

  • Martyna Wojciechowska

    Martyna Wojciechowska pokazała zdjęcie z dzieciństwa: Niewiele się pani zmieniła

Zobacz więcej