A jednak nie tak zdrowy, jak się mówi? OLEJ KOKOSOWY gorszy od smalcu?

| Aktualizacja:

Czyżby dobra prasa dla oleju kokosowego właśnie się skończyła? W ostatnich latach był wychwalany przez dietetyków i w wielu domach niemal całkowicie wyparł masło, smalec czy inne tłuszcze nasycone. Tymczasem okazuje się, że wcale nie jest tak zdrowy.

wróć do artykułu
  • ~rok1984
    (2017-06-19 21:38)
    Sól himalajska, najpierw cudowna a potem już nie, czekolada to samo, a teraz kokos. O co tu chodzi?
  • ~Janek Skandynawski
    (2017-06-20 01:15)
    POnowny atak na olej kokosowy. Big Pharma zaniePOkojona, poniewaz ludzie beda za zdrowi. Na Hawajach olej kokosowy jest spozywany -- mozna powiedziec -- masowo, dlatego Hawajczycy choruja -- co najmniej -- 5x MNIEJ na choroby ukladu krazenia, niz Europejczycy i Amerykanie. OLEJ KOKOSOWY TO CUD NATURY, oni o tym dobrze wiedza, DLATEGO ta nagonka!!! pozdro z norge
  • ~Pp
    (2017-06-19 23:12)
    Do smażenia tylko tłuszcz kokosowy.
  • ~KOKOSANKA
    (2017-06-22 12:55)
    jakie brednie
  • ~op
    (2017-06-20 12:47)
    ********** konkurencji
  • ~Lauraa
    (2017-07-07 13:02)
    Jem potrawy robione na oleju kokosowym, dodaje nawet olej kokosowy do pieczenia ciast zamiast masła i uważam, że jest to o wiele lepszy zamiennik niż właśnie masło czy olej. Pamietam jak pierwszy raz zamówiłam olej kokosowy z ekopiramidy i nie byłam przekonana do tego specyfiku, ale teraz nie wyobrażam sobie dania bez niego.