Reklama

Reklama

Reklama
Warszawa

Reklama

Reklama

Co jeść, by nie dopadła cię grypa?

10 października 2012, 10:14
Jeśli nie przykładasz wagi do zdrowego odżywiania, tracisz kluczową broń w walce z grypą. Eksperci, na łamach amerykańskiego dziennika "USA Today", podkreślają, że odpowiednia dieta wzmacnia układ odpornościowy, by nie poddał się, gdy organizm zaatakują wirusy i bakterie. Według nich, odpowiednia higiena czy szczepionka nie zapobiegną zachorowaniu, jeśli nie wprowadzimy do jadłospisu odpowiednich produktów.
Jeśli nie przykładasz wagi do zdrowego odżywiania, tracisz kluczową broń w walce z grypą. Eksperci, na łamach amerykańskiego dziennika "USA Today", podkreślają, że odpowiednia dieta wzmacnia układ odpornościowy, by nie poddał się, gdy organizm zaatakują wirusy i bakterie. Według nich, odpowiednia higiena czy szczepionka nie zapobiegną zachorowaniu, jeśli nie wprowadzimy do jadłospisu odpowiednich produktów. / Shutterstock
Sezon grypowy w pełni. Co robisz, aby ustrzec się przed zachorowaniem? Częściej niż zwykle myjesz ręce? Świetnie. Unikasz spotkań z zakatarzonymi i kaszlącymi? Bardzo dobrze. Zaszczepiłeś się? Rewelacyjnie. Zmieniłeś dietę? Nie? Oj, niedobrze!

Powiązane

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama