• ~obserwatorka
    2015-03-11 10:17
    Moja kuzynka jadła codziennie jajka na skwarkach ze słoniny lu boczku piła kawę z tłustym mlekiem i przeżyła w dobrym zdrowiu 96 lat. Lekką demencję rodzina zauważyła u niej ok 94 roku życia. A tak w ogóle to smażyć na oleju rzepakowym, czy nie.
  • ~KaZet
    2015-03-11 08:15
    Naukowcy, badacze i lekarze , wszystko wiedzą ! A o tym, że jajka , te zwyczajne
    - kurze, są zdrowe , to wybadali nie tak znowu dawno ! Jeszcze parę lat
    wstecz , lekarze zabraniali jeść więcej niż dwa jajka na tydzień, bo miażdżyca,
    cholesterol , choroba wieńcowa itd. A to wszystko okazało się ,że guzik prawda !
    Wystarczyło przecież poobserwować maluśkiego kurczaczka, jak to jajko pokarmowe Jemu służy ! No i wymyślili Ci naukowcy po kilkudziesięciu latach - można spokojnie zjadać dwa jajka dziennie ! Teraz wzieli się za kawę. A ja sobie myślę , że zjem i napiję się "tego " na co mam ochotę !
  • ~zdrowa
    2015-07-23 22:32
    smacznego
Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.