• ~Anka
    (2013-11-25 16:17)
    Szkoda, ze autorzy tych informacji, przekazuja je bezkrytycznie, bez sprawdzenia, ile w nich prawdy. W tym rzypadku chodzi o gluten (cenne bialko?) Takiej bzdury dawno nie czytalam. Gluten zawarty w mace( im chleb czy ciasto piekniejsze i bardziej wyrosniete tym wiecej mozesz sie spodziewac glutenu) jest jak klej ktory wiaze i klei wszystko wewnatrz i organizm z trudnoscia walczy, zeby go strawic i pozbyc sie, produkujac po drodze toksyny. Gluten jest odpowiedzialny za wiele przewleklych schorzen. Miedzy innymi artretyzm. Poczytajcie w internecie. NIe wierzcie wszystkiemu co tu pisza. Kazda informacje zanim w nia uwierzysz, sprawdz. Mleko tez nie najlepsze, soja genetycznie zmieniona trucizna.
  • ~Polak z Norwegii
    (2015-01-01 02:09)
    Drodzy Ziomale,
    BARDZO cieszy mnie fakt, ze Polacy zaczynaja myslec i uwazac co jedza.
    Zachod, glownie USA od dziesiatek lat jest zatruwany przez przemysl odzywnosciowy. Spoleczenstwo USA, statystycznie jest BARDZO chore i ludzie zyja w porownaniu z Azja i Europa, krotko, a ostatnie, powiedzmy 5-6 lat statystycznie, spedzaja czekajac na smierc w lozku.
    W glownej mierze odpowiedzialne za ten stan rzeczy jest MONSANTO.
    MONSANTO produkuje miedzy innymi genetycznie manipulowana pszenice i lacznie z GLUTENEM w niej zawartym jest TRUCIZNA, ktora winna jest, ze ponad 200 (!!!) roznych chorob spada na czlowieka.
    O tym problemie pisze niemiecki specjalista UWE KARSTÄDT, ktory jest wybitnym znawca Naturheilkunde = przyrodolecznictwo, na www. kopp-verlag.de
    Kazdy Polak znajacy jezyk niemiecki, moze to osobiscie sprawdzic.
    Wiadomosci sa SZOKUJACE, ze politycy, takze polscy, daja POZWOLENIE na trucie wlasnego narodu.
    Dla zainteresowanych, GORACO POLECAM ksiazke w jezyku polskim autorki francuskiej:Marie-Monigue Robin, "Swiat wedlug Monsanto", Lodz 2009 BIBLIOTEKA OBYWATELA.
    Lektura jest wstrzasajaca, ktora powinna byc naszym ludzkim, POLSKIM obowiazkiem, dowiedziec sie gdzie "ten Szatan" siedzi...
    W Nowym Roku 2015, zycze GLOWNIE wszystkim Polakom duzo zdrowia i duzo zdrowego krytycyzmu.
  • ~Kryśa
    (2013-11-26 17:37)
    jestem zgodna z Poprzedniczka komentarza Anka, polecam zmieniac produkty w ciągu tygodnia maja śie nie powtażać i jeść bardzo małe ilości, dużo błonnika np;psyllium, i oczycic watrobe przy pomocy ostropez plamisty, do smazenia nie uzywac margaryn, ani do chleba też , jesli musisz to tylko masło, wyzekaj sie ciast i ciasteczek ze sklepu, nie chciał by wiedziec jakie tłuszcze są używane,
  • ~redakcja pisze bzdury
    (2017-02-18 13:59)
    co za bzdura!!! kot pisze te artykuly wprowadzajac ludzi w blad! Awokado ma niewiele bialka moze ze 2-3gramy
  • ~Wojt
    (2014-03-14 15:42)
    taaa awokado i 10 g białka na 100 g hahahahaha.
    Co to za serwis i jakiej opcji?
  • ~tindala
    (2015-02-26 23:51)
    Drogi ziomalu z Norwegii. Twoja nowa ojczyzna słynie z przemysłowej produkcji łososia , pasionego antybiotykami i mączką rybną jak też barwnikami które nadają jego tkankom łososiową (ha ha barwę).Potem to świństwo jest sprzedawane jako ekoprodukt z krystalicznie czystych wód. Tania żywność dla mas wymaga masowej produkcji. Monsanto jest symbolem postępu i nadzieją dla głodujących tego świata
    tak jak na początku XX wieku były nią syntetyczne nawozy azotowe. Pasztetu ze słowiczych języków dla wszystkich nie wystarczy
Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.