• ~ada
    (2015-06-28 21:19)
    Jak zwykle przesada, a to umiar jest kluczem do długowieczności i zdrowia. Nie sądzę żeby komuś groziła cukrzyca bo słodzi herbatę. Otyłość również nie zagrozi od jego niewielkich ilości. Faktem jest że jemy go więcej niż kiedyś razem z innymi przetworzonymi produktami dlatego warto od czasu do czasu sięgnąć po suplementy, np acetomale.
  • ~kazet31
    (2013-07-02 09:24)
    Syrop klonowy ma wg dziennikarza działanie zapalne, i jest więc zdrowy?, brrr...
  • ~Olosz
    (2013-06-18 13:34)
    Bzdury
  • ~satyr
    (2013-06-18 15:45)
    Ciekawe dlaczego "pszczoły" lubią "cukier" (są takie "głupie"), a "dają" miód.
  • ~Mona
    (2013-06-18 18:32)
    Dają miód, który też składa się z ...samego prawie cukru! Miód jest tak samo niezdrowy jak żywy cukier, tylko ludzie przymykają na to oko..
  • ~zioni
    (2013-06-18 19:01)
    szok prawde napisali :)
  • ~menel
    (2013-06-19 00:28)
    Cukier krzepi!
    Wódka lepiej.
  • ~Doktor Dłuto
    (2013-06-19 06:23)
    Ksylitol (ang. Xylitol) posiada formę białej krystalicznej substancji, która wygląda i smakuje jak cukier. Badania pokazują, że używany jako zamiennik cukru lub jako symboliczny dodatek do diety, zmniejsza ryzyko powstawania nowej próchnicy zębów oraz zatrzymuje tę już występującą.
    Ksylitol nie jest obcy naszemu organizmowi. Jest całkowicie naturalną substancją, która codziennie bierze udział w procesach metabolicznych - podczas procesu trawienia nasz organizm wytwarza około 15g ksylitolu dziennie. Najlepsze jego źródła to jagody, owoce, sałata i grzyby.
    Spośród licznych zalet ksylitolu warto pamiętać o kilku najważniejszych:
    indeks glikemiczny czternastokrotnie niższy od cukru
    wspomaganie odporności
    odczyn zasadowy, który reguluje równowagę kwasowo-zasadową oraz hamuje rozwój bakterii
    niska kaloryczność- o blisko połowę niższa od cukru
    ułatwianie przyswajania wapnia przez kości
    Tylko jedno : cena ok.50 zł/kg
  • ~SKORPION
    (2013-06-19 07:04)
    ...znowu "lokowanie produktu'...i dużo bicia piany...
  • ~Gasipies
    (2015-06-29 18:43)
    A gdzie jest ksylitol?
Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.