• ~wrona
    (2014-05-18 04:42)
    Czytam te art.,ale napisane tak bez wiedzy...szpinak surowy nie jest przyswajalny,trzeba zagotowac przez kilka minut,ale o tym nic" autor naukowiec"nic nie pisze,a pisze cos tam uslyszal i pisze
  • ~z nadwyżką cholesterolu
    (2013-02-08 14:31)
    Na czerwonym talerzyku kucharz serwuje zdrowy posiłek m.in. z dwóch jaj.
    Do niedawna lekarze twierdzili, że nie bardzo zdrowy człowiek - z nadwyżką
    cholesterolu , może spałaszować tylko jedno jajo na tydzień. Grzebiecie w mózgu, sercu, przyszywacie kończyny, hodujecie nowe nosy, uszy itp , itd , to powiedzcie ludziom co jest z tym zwykłym kurzym, kaczym, czy gęsim jajem !
    Na jajach powinniście znać się dobrze, wszak mamy XXI w.
  • ~Antykatol
    (2013-02-11 11:52)
    Jako zawiera potrzebne do życia witaminy i minerały. Jajko to samożycie!
    Męska sperma może konkurować z jajkiem! Samo życie!
  • ~Stan2
    (2015-08-16 17:54)
    Nadmiar zielonego - zakrzepica, udar. Może jest inaczej niż mój kardiolog mówi?
  • ~michotek z gazowyborczej
    (2014-05-18 04:51)
    Niech to zielsko z nasypu wpixrdala tusk, może będzie mądrzejszy.
  • ~Grażyna
    (2015-08-20 10:41)
    Ja szpinaku nie lubiłam jak byłam dzieckiem, zawsze kojarzył się z paskudną breją; teraz szpinak uwielbiam czy to w lazanii, czy z makaronem, czy krem jakiś, nawet w koktajlach z talieos, której piję na odchudzanie.
  • ~Kasia
    (2015-08-18 15:34)
    O zaletach szpinaku uczyłam się będąc w rocznej szkole na dietetyce. Chodziłam do policealnej szkoły w centrum Warszawy i poznawałam tajniki zdrowego żywienia. Szpinaku nigdy nie lubiłam, ale nie powiem - przekonałam się do niego i teraz chętnie jem.
Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.