Reklama

Reklama

Reklama
Warszawa

Reklama

Reklama

10 powodów, dla których warto jeść AWOKADO

2 marca 2015, 00:08
To dzięki zawartości kwasu oleinowego, który słynie również z dobroczynnego działania na serce oraz właściwości antynowotworowych. Dodatkowo znajdujący się w awokado potas (jest go tu więcej niż w bananach) pomaga regulować ciśnienie krwi
To dzięki zawartości kwasu oleinowego, który słynie również z dobroczynnego działania na serce oraz właściwości antynowotworowych. Dodatkowo znajdujący się w awokado potas (jest go tu więcej niż w bananach) pomaga regulować ciśnienie krwi / Shutterstock
Możesz używać go zamiast masła, smarując nim pieczywo. Świetnie smakuje w koktajlu mlecznym i sprawdza się jako główny składnik sałatek oraz dodatek do zup. Warto zadbać, by awokado na stałe zagościło w twoim menu.

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama