Reklama

Reklama

Reklama
Warszawa

Reklama

Reklama

Lepsza niż czarna? Zielona kawa bije rekordy popularności

8 października 2014, 13:05
Zielone ziarenka nie są poddawane obróbce termicznej ani fermentacji, stąd zielona kawa mocno różni się od czarnej. Po zaparzeniu nie ma tak intensywnego koloru, aromatu i smaku. Wielbiciele zielonej kawy podkreślają, że ich ulubiony napój jest nieco kwaskowaty, ale bez charakterystycznej dla czarnej kawy goryczki.
Zielone ziarenka nie są poddawane obróbce termicznej ani fermentacji, stąd zielona kawa mocno różni się od czarnej. Po zaparzeniu nie ma tak intensywnego koloru, aromatu i smaku. Wielbiciele zielonej kawy podkreślają, że ich ulubiony napój jest nieco kwaskowaty, ale bez charakterystycznej dla czarnej kawy goryczki. / Shutterstock
Ma subtelniejszy smak i nie tak mocny kolor jak jej czarna odpowiedniczka. Właśnie ma swoje pięć minut i zbiera same pochwalne opinie. Poznaj zalety zielonej kawy.

Powiązane

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Reklama
Reklama

Oceń jakość naszego artykułu

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna

Powiedz nam, jak możemy poprawić artykuł.
Zaznacz określenie, które dotyczy przeczytanej treści:
Zobacz

Reklama

Reklama
Reklama